cirrostrato pisze: ↑wt, 4 stycznia 2022, 14:21
Było sobie TDM_Electronics na Allegro, tak dobrze jadło i zdechło, wie ktoś co się nagle stało bo to nie była mała firemka, sam u nich kupiłem jakieś 400 baniek?
Hmmm ale coś w tym jest...
"Kochani klienci, zapewne wielu z Was już wie, że zmieniamy profil działalności firmy i przebranżawiamy się z drobnego detalu w hurt mały i duży.
Proces ten chwilę zajmie dlatego do końca roku można nadal wpaść do nas na zakupy, "pogrzebać" w koszopaletach czy pobuszować na placu ze skrzyniami.
Jak będzie wyglądać sprzedaż od Nowego Roku?
Szczerze mówiąc tego nie wiemy, dajemy sobie i Wam czas na znalezienie najlepszego rozwiązania.
Odchodzimy od sprzedaży na Allegro, które pochłaniało mnóstwo energii, ale za jakiś czas pojawi się tam kilka aukcji z towarem którego mamy w większej ilości więc nie zapominajcie o nas zupełnie i czasem zajrzyjcie https://allegro.pl/uzytkownik/TDM_Electronics "
cirrostrato pisze: ↑sob, 11 grudnia 2021, 10:56https://allegro.pl/oferta/em80-haltron- ... 1554054505 Nasz kolega z forum (pozdrawiam) też goni lidera, a jeszcze niedawno (no, dwa lata temu...) w pudełeczkach te nieśmigane haltrony były na Wolumenie po........Wesołych Świąt.
Teraz tanie zakupy lamp to pozostały już tylko u ruskich i nawet opłaca się zapłacić cło i vat.
Ciekawe za ile kupisz.....cena 25zł za EBL21 nowe wydaje się naprawdę realna, do tego sterujące EF21, te kupowałem dawniej więc cena nieistotna na dziś. Pozdrawiam.
cirrostrato pisze: ↑pn, 24 stycznia 2022, 10:57
Ciekawe za ile kupisz.....cena 25zł za EBL21 nowe wydaje się naprawdę realna, do tego sterujące EF21, te kupowałem dawniej więc cena nieistotna na dziś. Pozdrawiam.
Myślę, że poniżej 25zł, tyle że lampy są przeważnie używane. Zresztą... okaże się
Olkus pisze: ↑wt, 25 stycznia 2022, 23:48
Myślę, że poniżej 25zł, tyle że lampy są przeważnie używane.
Kupiłem resztę czyli osiem, NOS w pudełeczkach a koszt wysyłki InPost zero.......i kolejna, z mojej strony nienachalna, propozycja https://allegro.pl/oferta/lampa-elektro ... 1759943193 choć żarzenie ciut prądożerne.
Olkus pisze: ↑wt, 25 stycznia 2022, 23:48
Myślę, że poniżej 25zł, tyle że lampy są przeważnie używane.
Kupiłem resztę czyli osiem, NOS w pudełeczkach a koszt wysyłki InPost zero.......i kolejna, z mojej strony nienachalna, propozycja https://allegro.pl/oferta/lampa-elektro ... 1759943193 choć żarzenie ciut prądożerne.
Kupiłbym bo cena dobra, ale mam teraz niestety inne wydatki Prądożerność aż tak mi nie przeszkadza, można prostą przetwornicę sieciową o wydajności kilku A sklecić i z niej lampy żarzyć.
Czy zbieractwo ma sens? Chyba nie do końca..lamp na świecie jest jeszcze chyba więcej niż ludzi...w zasadzie co chcesz to kupujesz. Na ebay lamp do wyboru do koloru do tego zazwyczaj każdy z nas ma jeszcze po chomikowane tu i tam jakieś tam ilości. A ile tych lamp się wymienia - raz na kilka lat...ach starczy na kolejne 100 lat. Martwić się będą być może moi wnukowie. Ostaniu sam zastawiałem się nad dokupieniem lamp ecc88, e88cc. Jak przejrzałem zbiory to się okazało że mam ze 15 zestawów. Starczy na 50 lat słuchania.
Tak, ale mówimy tu w kontekście inwestycji kapitału, co - zwłaszcza obecnie - jest czymś nad czym się warto zastanowić. Wiele typów lamp co najmniej podwoiło swoje ceny odkąd śledzę temat. Nic nie zapowiada, aby tendencja ta miała się zmienić, zwłaszcza, że nie jest to towar, który da się wyprodukować (mówię o lampach NOS z ery lampowej XX wieku).
Pozdrawiam,
Jakub
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Kwestia tylko taka czy za te 10-15 lat najdą się chętni zapłacić za kwadrę lamp TFK ECC83 5 koła...być może rynek pójdzie w kierunku jednak przestawienia się na lampy z nowej produkcji. Lamp mniej chodliwych nie oceniam - tych starczy po relatywnie niskich cenach do końca tego świata.
elektron6 pisze: ↑pn, 31 stycznia 2022, 10:12
Kwestia tylko taka czy za te 10-15 lat najdą się chętni zapłacić za kwadrę lamp TFK ECC83 5 koła...być może rynek pójdzie w kierunku jednak przestawienia się na lampy z nowej produkcji. Lamp mniej chodliwych nie oceniam - tych starczy po relatywnie niskich cenach do końca tego świata.
Niestety, w ciągu kilku lat zdrożały co najmniej o kilkadziesiąt procent również popularne, choć niedoceniane EF86.