Witam
Wczoraj uruchomiłem odbiornik Unitra Diora Ślązak na falach długich i odbiór Jedynki PR pojawił się.
Przerwa techniczna w Polskim Radio
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 3125...6249 postów
Re: Przerwa techniczna w Polskim Radio
Ratujmy stare tranzystory!
-
- 625...1249 postów
Witam!
Przerwa remontowa WarszawyI miała trwać do 10.10.
Dzisiaj rano włączyłem radio na długich i SZOK!!!. Zamiast ciszy usłyszałem jakieś komunikaty rosyjskojęzyczne.
Już się przeraziłem,że "zielone ludziki" opanowały nasz nadajnik lub weszły na naszą częstotliwość. Po kilku minutach dowiedziałem się,że była to polska audycja dla Białorusi. Odetchnąłem-na razie!!
Przerwa remontowa WarszawyI miała trwać do 10.10.
Dzisiaj rano włączyłem radio na długich i SZOK!!!. Zamiast ciszy usłyszałem jakieś komunikaty rosyjskojęzyczne.
Już się przeraziłem,że "zielone ludziki" opanowały nasz nadajnik lub weszły na naszą częstotliwość. Po kilku minutach dowiedziałem się,że była to polska audycja dla Białorusi. Odetchnąłem-na razie!!
-
- 3125...6249 postów
Emitowana od dłuższego czasu. Wiem, bo słucham prawie codziennie Jedynki w godzinach 22.00-22.20, czasami Kronika Sportowa po 22.30.inar pisze: sob, 9 października 2021, 09:01 Dzisiaj rano włączyłem radio na długich i SZOK!!!. Zamiast ciszy usłyszałem jakieś komunikaty rosyjskojęzyczne.
Już się przeraziłem, że "zielone ludziki" opanowały nasz nadajnik lub weszły na naszą częstotliwość. Po kilku minutach dowiedziałem się, że była to polska audycja dla Białorusi. Odetchnąłem-na razie!!
Ratujmy stare tranzystory!
-
- 1875...2499 postów
Witam!
Wczoraj(właściwie koło 3 nad ranem) dłubałem w Amatorze 2b- wymieniałem stereodekoder.
Coś mnie podkusiło żeby zobaczyć czy PR 1 nadaje na długich....i odezwała się Jedynka.
Wczoraj(właściwie koło 3 nad ranem) dłubałem w Amatorze 2b- wymieniałem stereodekoder.
Coś mnie podkusiło żeby zobaczyć czy PR 1 nadaje na długich....i odezwała się Jedynka.
-
- 625...1249 postów
No i dobrze, że zagrało, bo już miałem czyścić przełączniki 

-
- 625...1249 postów
kaem pisze: pt, 8 października 2021, 21:52 Kto był na wycieczce w Solcu? Panowie z obsługi pokazywali te moduły pracujące na zasadzie drabinki - zawsze mają kilka wyjętych do pokazania (nie pamiętam czy są to uszkodzone, czy dodatkowe sprawne na wszelki wypadek).

Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.