Pozdrawiam,
A.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Czyli pracuje tylko jego połowa i trzeba uwzględnić że jest to także połowa dopuszczalnej mocy całego rezystora{prawie} więc musi mieć wysoką temperaturę.Tym bardziej że w chwili włączenia radia,zanim nagrzeją się lampy,moc tracona jest większa o jakieś 30 procent przez minutę czy dwie-a co się nagrzeje,to już szybko nie ostygnieOlkus pisze: pn, 14 czerwca 2021, 08:57
Opór redukcyjny nie jest oryginalny- stary był pęknięty i spalony, wstawiłem ruski militarny 50W o takiej samej wartości, tj. 1k. Ma obejmę do regulacji, tak jak oryginał, ustawiłem około 540ohm, tak jak pisaliście.
Niech się grzeje, ważne że radio działaMarek7HBV pisze: pn, 14 czerwca 2021, 09:56Czyli pracuje tylko jego połowa i trzeba uwzględnić że jest to także połowa dopuszczalnej mocy całego rezystora{prawie} więc musi mieć wysoką temperaturę.Tym bardziej że w chwili włączenia radia,zanim nagrzeją się lampy,moc tracona jest większa o jakieś 30 procent przez minutę czy dwie-a co się nagrzeje,to już szybko nie ostygnieOlkus pisze: pn, 14 czerwca 2021, 08:57
Opór redukcyjny nie jest oryginalny- stary był pęknięty i spalony, wstawiłem ruski militarny 50W o takiej samej wartości, tj. 1k. Ma obejmę do regulacji, tak jak oryginał, ustawiłem około 540ohm, tak jak pisaliście.
.