Pokrętło do odbiornika Jubilat lub Donatina
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Pokrętło do odbiornika Jubilat lub Donatina
Poszukuję jednego pokrętła do odbiornika Jubilat. Niestety w moim egzemplarzy zaginęło - radio przeleżało wiele lat na strychu u rodziny i do mojej kolekcji trafiło już z brakującym pokrętłem regulacji barwy tonu. Chciałbym w miarę możliwości uzupełnić ten brak, ponieważ radio to nie tylko zabytek techniki, ale też rodzinna pamiątka.
Może ktoś ma niepotrzebne, pasujące pokrętło i byłby je skłonny odsprzedać?
Może ktoś ma niepotrzebne, pasujące pokrętło i byłby je skłonny odsprzedać?
Re: Pokrętło do odbiornika Jubilat lub Donatina
Mam coś takiego, na zdjęciach w sieci wygląda podobnie, niestety nie wiem czy to od Jubilata. 

Pisząc poprzednią wiadomość popełniłem błąd. Nie chodzi o odbiornik Jubilat, ale Junior. Zgadza się natomiast to, że identyczne pokrętła były w Donatinie.
Pokrętło nieco podobne, ale to chyba jednak nie to. Wrzucam zdjęcie mojego odbiornika.
- Thereminator
- 6250...9374 posty
W Jubilacie były identyczne gałki, przynajmniej w pierwszej wersji.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 1875...2499 postów
Mam 2 sztuki gałek od Juniora .
13 zł za obie gałki + 15 zł za Inpost . Mam też komplet gałek do Azymuta w cenie 20 zł za komplet + 15zł za Inpost
13 zł za obie gałki + 15 zł za Inpost . Mam też komplet gałek do Azymuta w cenie 20 zł za komplet + 15zł za Inpost
Ostatnio zmieniony ndz, 14 lutego 2021, 14:44 przez CHOPIN66, łącznie zmieniany 1 raz.
A jaka jest średnica osi potencjometru ?Atlantis pisze: ↑ndz, 14 lutego 2021, 13:03 Pisząc poprzednią wiadomość popełniłem błąd. Nie chodzi o odbiornik Jubilat, ale Junior. Zgadza się natomiast to, że identyczne pokrętła były w Donatinie.
Pokrętło nieco podobne, ale to chyba jednak nie to. Wrzucam zdjęcie mojego odbiornika.
2021-02-14 12.55.47.jpg
Te moje pokrętła są na 4mm tak że nie podejdą.