Ale jesteś czepialski...

Chodziło mi o zwrócenie uwagi, że większość wypowiedzi w tym wątku nie jest związana z jego właściwym tematem. Zauważyłem, że od jakiegoś czasu w ogóle łatwiej się Kolegom dyskutuje nie na tematy techniczne, a ogólne. Poza tym zwracanie Kolegom uwagi, że posługują się mowa potoczną lub stosują "skróty myślowe", które i tak każdy dobrze rozumie (np. w gniazdku sieciowym jest napięcie, a nie prąd, że nie jest zmienny, a przemienny, a nawet "naprzemienny") też może być lekką przesadą. Idąc dalej należałoby zmienić nazwę "generatora prądotwórczego" na "generator napięciotwórczy" lub "generator energotwórczy" lub zwracać wielu osobom uwagę, że nie powinni mówić, że dostali z zakładu energetycznego rachunku za prąd, a za pobraną energię elektryczną, nie za telefon, a możliwość korzystania z niego itd. Oczywiście piszę to żartobliwie, jako "ciekawostkę", czyli wypowiedź w 100% zgodną z tematem wątku

A ponadto, to lubię czytać Twoje i innych wypowiedzi, w których zwracacie się do innych użytkowników, by ci stosowali właściwe od strony technicznej nazewnictwo przedmiotów i tym bardziej nie mam nic przeciwko.
Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .