BBM-2
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1250...1874 posty
BBM-2
Pod tym symbolem "kryje się" jeden z pierwszej partii telefonów komórkowych na polskim rynku ( 500 sztuk ) ,Ten konkretny miał /ma nr 306 .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 100...124 posty
Re: BBM-2

Było co nosić, średniej krajowej trochę brakowało na zakup, no może na pokrycie abonamentu przy ograniczaniu rozmów.
Model kojarzy mi się z Nokia 620-TMF1-Talkman.
Dało się je przestrajać na pasmo amatorskie 430 MHz , oczywiście po zmianie oprogramowania.
-
- 1250...1874 posty
Koszt ,zakładając że , osoba "godna była być " abonentem (mowa o tej pierwszej partii urządzeń) to kilka "średnich" . A temu egzemplarzowi ze zdjęcia zdarzało się "bywać na salonach"
Normalnego roku 2021 życzę
anka
Normalnego roku 2021 życzę
anka
-
- 1875...2499 postów
Witam!
No ta ja też mam unikat, kupiłem lata temu za 10zł.
Nie jest to bynajmniej telefon NMT, tylko TRX CB, pracujący (chyba) w FM, w niemieckich "piątkach", będąc w Polsce całkowicie bezużytecznym. Nie wiem po co ta klawiatura, informacji o tym mało, robiła to firma DNT, bardzo w CB znana.
Przycisk po prawej stronie, pokrętło po lewj, na prawym boku mały przełącznik.
Gniazdo anteny na przewodzie, typ UC-1.
Po podłączeniu klika przekaźnik, widać na wyświetlaczu to co na zdjęciu, pobór prądu to 0,3A, nie chce ryzykować więc nie grzebię, to może mieć kiedyś wartość a nadajników nie uruchamia się bez anteny czy sztucznego obciążenia.
Mógłby mi ktoś powiedzieć co to konkretnie jest i dać linka do informacji w internecie, bo nie ma naklejek.
Mam ciekawsze rzeczy, choćby parę ręczniaków CB, kilkukanałowych na kwarcach, w stanie NOS, z oryginalnymi futerałami.
No ta ja też mam unikat, kupiłem lata temu za 10zł.
Nie jest to bynajmniej telefon NMT, tylko TRX CB, pracujący (chyba) w FM, w niemieckich "piątkach", będąc w Polsce całkowicie bezużytecznym. Nie wiem po co ta klawiatura, informacji o tym mało, robiła to firma DNT, bardzo w CB znana.
Przycisk po prawej stronie, pokrętło po lewj, na prawym boku mały przełącznik.
Gniazdo anteny na przewodzie, typ UC-1.
Po podłączeniu klika przekaźnik, widać na wyświetlaczu to co na zdjęciu, pobór prądu to 0,3A, nie chce ryzykować więc nie grzebię, to może mieć kiedyś wartość a nadajników nie uruchamia się bez anteny czy sztucznego obciążenia.
Mógłby mi ktoś powiedzieć co to konkretnie jest i dać linka do informacji w internecie, bo nie ma naklejek.
Mam ciekawsze rzeczy, choćby parę ręczniaków CB, kilkukanałowych na kwarcach, w stanie NOS, z oryginalnymi futerałami.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.