Na wiadomych portalach

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Dwie sztuki szeregowo? Na początku też się nad tym zastanawiałem (3 strona) ale radio gra ok przy niższym napięciu (prosta przeróbka modułu da Ci 50V). Z połączeniem szeregowym pamiętaj, że wejście wyjście modułu nie ma izolacji. Nie wiem jaką wydajność miało by użycie dwóch takich modułów ale ładowanie dwóch baterii wydawało mi się problematyczne i szybko porzuciłem ten pomysł.
Ciągle uzupełniam post - sprawdziłem - mam mieć przetwornice na max 40V, ale rzeczywiście można by zmienić diodę scottky'ego na inną zg. z wykazem i osiągnąć max 60V. Jeśli to wystarczy - spróbuję, za 5,99/szt. się opłaci poeksperymentowaćSP6GK pisze: pt, 11 grudnia 2020, 16:24 radio gra ok przy niższym napięciu (prosta przeróbka modułu da Ci 50V).
Stosowanie przetwornic ma sens gdy korzystamy często-i jest to w pełni zrozumiałe.Natomiast w przypadku radia ,,ozdoby,, bardziej sprawdzi się zastosowania porządnych{trwałych} baterii,które w stanie spoczynku wytrzymują lata!całe.Mam TV z pilotem w którym baterie wymieniałem z 20 lat temu{oczywiście jest to zabytekspiga pisze: sob, 12 grudnia 2020, 06:52 Najprościej byłoby wziąć 7x9V bez żadnej przetwornicy by nie zastanawiać się nad zakłóceniami,
Przepraszam, długo się nie logowałem i dopiero teraz zobaczyłem twój post.Valdi5 pisze: pn, 1 lipca 2024, 14:45 Poszukuję schemat ATM Turysta, na triodzie się już nie wyświetlają, albo tu proszę lub na: majorlwp@onet.eu . Dzięki