Jeżeli ma szczelinę, to jak nabardziej, tylko nie wiem czy jest sens pakować dławik do takiego układu - w małym singlu na EL84 można się bez niego obejść, gdzie prąd jest rzędu 55mA, a co dopiero w takim przedwzmacniaczu. W zupełności załatwiło by sprawę dodanie do zasilacza dodatkowego członu RC.
Pozdrawiam!!
poszukuje schamatu przedzmacniacza na ECC81
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 20...24 posty
-
- 75...99 postów
Było o tym niedawno:GrzesiekK. pisze:dobra to jeszcze jedno glupie pytanie: tak sobie przegladalem graty w szufladach i znalazlem dławik od swietlówki 40W czy ewentualnie cos takiego mozna stosowac w filtrze LC do zasialnia anodowego??
http://www.trioda.nazwa.pl/trioda/php/f ... ght=#36712
-
- 20...24 posty
no dobra wykonalem filtr LC do zasilania anodowego na dwoch dlawikach od swietlowek i kurde musze powiedziec ze pomimo tego ze caly preamp narazie to platanian kabli to prawie juz nie mam problemu z przydzwiekiem, tylko meczy mnie jeszcze jedna kwestia, w momencie jak ruszam myszka od kompa to wyraznie slysze w glosnikach ciag impulsow o czestoliwosci okolo 15-25hz spowodowany transmisja miedzy myszka a komputerem, mysz optyczna na kablu, wystepuje to nawet jesli nie mam podlaczonego przewodu sygnalowego miedzy preampem a komputerem, czy uda sie to w jakis sposob zlikwidowac?? a i strasznie zbiera mi zaklucenia od komorki w momencie jak ma przyjsc wiadomosc sms lub ktos ma dzwonic ;/
-
- 20...24 posty