Odszedł pan Mieczysław Laskowski
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Odszedł pan Mieczysław Laskowski
Z żalem informuję, że 26 lipca 2020 r. zmarł Mieczysław Laskowski. Był znany szerszemu gronu uczestników forum jako autor artykułów o konserwacji odbiorników radiowych, współorganizator i prelegent spotkań poświęconych tematyce "Radio retro".
Nabożeństwo żałobne odbędzie się w dn. 4 sierpnia w kościele Karola Boromeusza przy cmentarzu Stare Powązki w Warszawie.
Link do nekrologu znajduje się poniżej:
http://nekrologi.wyborcza.pl/0,11,,4830 ... rolog.html
Nabożeństwo żałobne odbędzie się w dn. 4 sierpnia w kościele Karola Boromeusza przy cmentarzu Stare Powązki w Warszawie.
Link do nekrologu znajduje się poniżej:
http://nekrologi.wyborcza.pl/0,11,,4830 ... rolog.html
Re: Odszedł pan Mieczysław Laskowski
Dzisiaj dotarła do mnie ta smutna wiadomość.
Mialem przyjemność poznać osobiście Pana Mieczysława. Wspaniały człowiek i prawdziwy pasjonat - jego odejście to wielka strata dla środowiska radiowców. Będzie mi brakowało naszych 'pogawędek telefonicznych'
R. I. P.
Mialem przyjemność poznać osobiście Pana Mieczysława. Wspaniały człowiek i prawdziwy pasjonat - jego odejście to wielka strata dla środowiska radiowców. Będzie mi brakowało naszych 'pogawędek telefonicznych'

R. I. P.
... odszedł doskonały fachowiec oraz uczynny i miły człowiek.
Ciągle początkujący od kilkunastu lat.
-
- administrator
- Kontakt:
Smutna wiadomość. Wielka szkoda.
Poświęcał mi dużo czasu, pomagając nie tylko w sprawach technicznych. Dużo rozmawialiśmy również na tematy związane z moimi studiami i ogólnie z życiem. Zawsze miał dla mnie dobre słowo i pomocną dłoń. Na zawsze zachowam Go w swojej wdzięcznej pamięci.
Jakub G.
Jakub G.
- romanradio
- 1250...1874 posty
Wielka strata także dla naszego środowiska miłośników starej radiotechniki.Jego cykl artykułów dotyczących renowacji zabytkowych radioodbiorników można znależć w archiwalnych numerach Świat Radio.ŻEGNAJ MIECZYSŁAWIE.
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
---------------------------------------------
Z tą smutną wiadomością zadzwoniła do mnie żona Pana Mieczysława.Znaliśmy się dobrze,był wnuczkiem słynnej rodziny Rowickich z Prostyni.
Cześć jego pamięci i pozostaje modlitwa.
Cześć jego pamięci i pozostaje modlitwa.
Z wielkim smutkiem odczytałem wiadomość o odejściu Pana Mieczysława.Bardzo żałuję ,że tak pózno poznaliśmy się. Po naszym spotkaniu w Warszawie często rozmawialiśmy i mieliśmy jeszcze tyle spraw...Wielka szkoda.
Jedrek
Wczoraj wysłałem wiadomość do pana Mieczysława, a potem zobaczyłem ten temat...
Nie miałem okazji poznać osobiście pana Mieczysława. Przeprowadziliśmy kilka dłuższych rozmów telefonicznych. Sporo dowiedziałem się o jego pracy zawodowej, był również zainteresowany moimi studiami. Bardzo pomocny człowiek oraz duża wiedza. Ta wiadomość rozbiła mi wczoraj cały dzień. Wielka szkoda...
Nie miałem okazji poznać osobiście pana Mieczysława. Przeprowadziliśmy kilka dłuższych rozmów telefonicznych. Sporo dowiedziałem się o jego pracy zawodowej, był również zainteresowany moimi studiami. Bardzo pomocny człowiek oraz duża wiedza. Ta wiadomość rozbiła mi wczoraj cały dzień. Wielka szkoda...