Dziękuję za ten głos. Internet nie pokazuje ani KWU-15, ani KWU-100, natomiast niemal na pewno transformator z nich nie pochodzi, ponieważ był produkowany w Fonice w Łodzi, a nie w ZSRR
Pozdrawiam
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Sprawa ciągle aktualna. Dobrze płacę za ten transformator!
Tak smaku
głowa
... mam wzmacniacz AWO 18 używany na pocztach do odtwarzania w wiejskich głośnikach, zwanych kołchoźnikami audycji radiowych.
Prawdopodobnie znajduje się tam szukany przez Kolegę transformator.
A jeżeli nawet jest to w grę wchodzi tylko kupno całego urządzenia z przesyłką kurierem - waga ok. 40 kg .
Być może wysyłka kurierem nie będzie konieczna Z tego co kiedyś rozmawiałem z kolegą Taipanem3 o forumowiczach warszawskich, pamiętam że chyba i Kolegę zaliczono do tego grona. Prawda li to?
Ja obecnie z racji wakacji co prawda jestem poza stolicą, w domu w Białymstoku, ale wybieram się w przyszłym tygodniu do Warszawy celem załatwienia kilku spraw. W tym - pochwalę się - odebrania dyplomu; chciałem uczynić to jeszcze na koniec czerwca, ale okazało się, że ze względów bezpieczeństwa na odbiór umawiają się pojedyncze osoby; oczywiście gdy tylko tę informację podano, wszyscy rzucili się do telefonów i dla mnie nie było już miejsca, a nie uśmiechało mi się siedzieć bezczynnie tydzień w Warszawie, oczekując na pierwszy wolny termin.
Pozdrawiam,
Jakub
PS. Co Kolegę interesuje za tego grzmota? Muszę wiedzieć czy będzie mnie stać
Tak smaku
głowa
Ale, z drugiej strony nie takie rzeczy posyłano już pocztą/kurierem
Tak smaku
głowa
W cennikach firm kurierskich jest do 70kg za 3-4 dychy{ze wszystkim},ale kurierzy przy ciężkich ładunkach się nie patyczkują i traktują je gorzej od worka kartofli . PS Właśnie przeglądałem oferty https://allekurier.pl/cennik
Ale czy na pewno jest aż tak ciężkie? Transformator, sieciowy, dławik, to nie powinno przekroczyć 30 kg. A takie przesyłki (do 30 kg) można wysłać poniżej 20 zł.
Tak smaku
głowa
Znalazłem schemat tego urządzenia i na 99% nie ma w nim transformatora jakiego szukam. Prędzej we wspomnianym wcześniej AW-40. Tam schemat uzwojeń transformatora pokrywał się z moimi obserwacjami, w AWO-18 jest inaczej: uzwojenie pierwotne jest podzielone na część anodową i katodową (pseudo QUAD), a uzwojenia wtórne mają inny układ (jedne są dzielone, inne nie).
Także dalej szukam. Gdyby ktoś miał taki transformator w przydasiach - proszę o wiadomość, na pewno się dogadamy.
Pozdrawiam,
Jakub
Tak smaku
głowa
Tutaj zdjęcia innego egzemplarza, z widocznym opisem i symbolem. To z tej nieszczęsnej aukcji miałem nadzieję pozyskać drugi transformator do kompletu. Niech was nie zwiedzie fałszywy napis "nikt nie licytował" jak i data zakończenia licytacji, które są nieprawdziwe (swoją drogą, nie mam pojęcia dlaczego). https://allegrolokalnie.pl/oferta/wzmac ... macniacza
Tak smaku
głowa
Temat ciągle aktualny, może ktoś ma taki w swoich zbiorach. Płacę biletami NBP lub dobrami lampowymi/retrotechnicznymi, z czego zapewniam - mam takie rzeczy, że wam oko zbieleje! Jeżeli ktoś ma taki transformator, proszę o kontakt.
Pozdrawiam!
Jakub
Tak smaku
głowa
Tak smaku
głowa