Witam!
Poszukuję radia Izabella na części.Konkretnie przekładni napędzającej agregat.Rozpadło się małe kółko napędzające duże kółko agregatu.Chyb taki sam napęd był w odbiorniku Laura.
Pozdrawiam-Grzegorz
Izabella
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 1250...1874 posty
Re: Izabella
Jak widać na załąxczonym obrazku zrujnowanej Izabelki w napędzie są 4 kółeczka,o które Ci chodzi?
R.
R.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
---------------------------------------------
-
- 625...1249 postów
Re: Izabella
Witam!
Na drugim końcu ośki,gdzie zamocowane jest to największe kółko jest mała zębatka napędzająca kółko agregatu.Żeby do tego dojść,trzeba wymontować cały zespół agregat z głowicą.Ośka jest zamocowana w takim trójkątnym plastiku przykręconym trzema śrubkami.Chodzi mi o całą ośkę,bo kółko jest z nią zespolone.
W tym tygodniu wyślę ci komplet lamp pionierowskich sprawdzonych w odbiorniku.Jeżeli przyda się ten szkielet głośnika,to też zapakuję.Takiego małego starego 16 cm nie mam-pewnie do tego Philco,to już współczesnego nie wypada włożyć.
Pozdrawiam-Grzegorz
Na drugim końcu ośki,gdzie zamocowane jest to największe kółko jest mała zębatka napędzająca kółko agregatu.Żeby do tego dojść,trzeba wymontować cały zespół agregat z głowicą.Ośka jest zamocowana w takim trójkątnym plastiku przykręconym trzema śrubkami.Chodzi mi o całą ośkę,bo kółko jest z nią zespolone.
W tym tygodniu wyślę ci komplet lamp pionierowskich sprawdzonych w odbiorniku.Jeżeli przyda się ten szkielet głośnika,to też zapakuję.Takiego małego starego 16 cm nie mam-pewnie do tego Philco,to już współczesnego nie wypada włożyć.
Pozdrawiam-Grzegorz