kto naprawi stare radio?

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

polo3
4 posty
4 posty

kto naprawi stare radio?

Post autor: polo3 »

Mam pytanie-czy ktoś wie o jakimś dobrym specjaliście od starych odbiorników lampowych--w okolicach Trójmiasta-?
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: kto naprawi stare radio?

Post autor: tszczesn »

polo3 pisze:Mam pytanie-czy ktoś wie o jakimś dobrym specjaliście od starych odbiorników lampowych--w okolicach Trójmiasta-?
<reklama>Jakbyś kiedyś jechał do Warszawy to ja naprawiam.</reklama>
polo3
4 posty
4 posty

czy istniała by szansa na przsłanie pocztą?

Post autor: polo3 »

poniósł bym wszelkie koszty--bardzo zalezy mi na naprawie tego Pioniera-niestety nie jestem elektronikiem--widzę ze pan posiada wszelką wiedzę i pewnie urządzenia by fachowo naprawić i dostroić to radyjko
Janusz Pańczyk
25...49 postów
25...49 postów

Post autor: Janusz Pańczyk »

Te stare odbiorniki są naprawde proste w porównaniu z współczesnym sprzętem może spróbowałby Pan sam koledzy tutaj pomogą a z ksążek polecam Trusza "ABC naprawy odbiorników radiowych" książeczka naprawde elementarna, a poziom wiedzy ogólnotechnicznej zawsze warto podnieść . Jeżeli pójdzie Pan z tym do punktu to pana wysmieją i okradną a uszkodzenie może być proste np. tam ( w pionierach) beżpiecznikami są szeregowe żarówki któaś się spali radio nie gra czasem jest to urwany przewód, zepsuty przełącznik ( trusz pisze jak te i ine uszkodzenia usunąć) początki sązawsze trudne ja też jetem amatorem Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt, 16 kwietnia 2004, 23:11 przez Janusz Pańczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Janek
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

Janusz Pańczyk pisze:Te stare odbiorniki są naprawde proste w porównaniu z współczesnym sprzętem może spróbowałby Pan sam koledzy tutaj pomogą a z ksążek polecam Trusza "ABC naprawy odbiorników radiowych" książeczka naprawde elementarna, a poziom wiedzy ogólnotechnicznej zawsze warto podnieść . Jeżeli pójdzie Pan z tym do punktu to pana wysmieją i okradną a uszkodzenie może być proste np. tam ( w pionierach) beżpiecznikami są szeregowe żarówki któaś się spali radio nie gra czasem jest to urwany przewód, zepsuty przełącznik ( trusz pisze jak te i ine uszkodzenia usunąć) początki sązawsze trudne ja też jetem amatorem Pozdrawiam
Owszem, stare odbiorniki na ogół są proste, ale jak ktoś nie zna, to nie zrobi z tym nic, nawet jak jest tylko jeden kabelek urwany, a nawet może coś niechcący zepsuć (wiem po sobie z własnych początków z elektroniką lat temu z 15 :). I nie bez znaczenia jest fakt, że tam występują niebezpiecze napięcia, zwłaszcza w radiach z zasilaniem uniwersalnym (takim jak Pionier !), które są połączone z siecią galwanicznie !