amator pisze:
Jednak - korzystając z Waszej dobrej woli - dokładam jeszcze malutką... zagwozdkę Przypomina E180F, ale... Jedyne co rozczytałem to producent - Haltron.
amator pisze:
p.s. A pozostałe? Tak nikt... nic... nie tego?
Czy anoda w lampie na zdjęciu l2 nie ma czasami po drugiej stronie szczeliny (nie jest zamkniętym cylindrem), przez którą widać siatki? Lampa ta wygląda na EL83 lub PL83.
OTLamp pisze:
Czy anoda w lampie na zdjęciu l2 nie ma czasami po drugiej stronie szczeliny (nie jest zamkniętym cylindrem), przez którą widać siatki? Lampa ta wygląda na EL83 lub PL83.
Witam.
Szczeliny - jako takiej - nie ma, siatki widać poprzez otwory w anodzie. Mam PL83, ale prod. Philips (a tą jak sądzę popełnił Polam/Telam), porównywałem, faktycznie, są podobne, ale różni producenci i różny wygląd . Poza tym PL83 Philipsa są minimalnie "szczuplejsze" od tych, czyli znowu nie mam z czym porównać.
amator pisze:
Szczeliny - jako takiej - nie ma, siatki widać poprzez otwory w anodzie. Mam PL83, ale prod. Philips (a tą jak sądzę popełnił Polam/Telam), porównywałem, faktycznie, są podobne, ale różni producenci i różny wygląd . Poza tym PL83 Philipsa są minimalnie "szczuplejsze" od tych, czyli znowu nie mam z czym porównać.
Przypatrz się dokładnie wyprowadzeniom. PL83/EL83 łatwo rozpoznać, gdyż s3 nie jest połączona wewnątrz z katodą, lecz wyprowadzona na nóżce 6.
OTLamp pisze:Przypatrz się dokładnie wyprowadzeniom. PL83/EL83 łatwo rozpoznać, gdyż s3 nie jest połączona wewnątrz z katodą, lecz wyprowadzona na nóżce 6.
Niestety... s3 na 100% ma połączenie z katodą. W załączniku najdokładniejsze zdjęcie, jakie mogłem zdziałać swoją e-kamerką.
Brencik pisze: wyraznie pisze co to jest. to kwarc.
Nooo... to wszystko jasne.
Macska pisze:To po wegiersku znaczy 1szt.
Hmm... nie wiedziałem, czy mówisz poważnie więc pozwoliłem sobie na sprawdzenie zawartości szuflady i... bingo Mam jakieś diody, pakowane po 10 szt. - opis >10db, 6 szt. >6db. Ale jazda . Faktycznie, RWPG nie miało sobie równych .