Lampy typu No name

Masz nietypowy problem 'lampowy'? Spróbuj tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

OTLamp

Post autor: OTLamp »

amator pisze:
Jednak - korzystając z Waszej dobrej woli - dokładam jeszcze malutką... zagwozdkę :? Przypomina E180F, ale... Jedyne co rozczytałem to producent - Haltron.
Tak, to najprawdopodobniej jest E180F.

Pozdrawiam
OTLamp

amator pisze: p.s. A pozostałe? Tak nikt... nic... nie tego?
Czy anoda w lampie na zdjęciu l2 nie ma czasami po drugiej stronie szczeliny (nie jest zamkniętym cylindrem), przez którą widać siatki? Lampa ta wygląda na EL83 lub PL83.

Pozdrawiam
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: amator »

OTLamp pisze: Czy anoda w lampie na zdjęciu l2 nie ma czasami po drugiej stronie szczeliny (nie jest zamkniętym cylindrem), przez którą widać siatki? Lampa ta wygląda na EL83 lub PL83.
Witam.
Szczeliny - jako takiej - nie ma, siatki widać poprzez otwory w anodzie. Mam PL83, ale prod. Philips (a tą jak sądzę popełnił Polam/Telam), porównywałem, faktycznie, są podobne, ale różni producenci i różny wygląd :? . Poza tym PL83 Philipsa są minimalnie "szczuplejsze" od tych, czyli znowu nie mam z czym porównać.

Pozdrawiam
OTLamp

amator pisze: Szczeliny - jako takiej - nie ma, siatki widać poprzez otwory w anodzie. Mam PL83, ale prod. Philips (a tą jak sądzę popełnił Polam/Telam), porównywałem, faktycznie, są podobne, ale różni producenci i różny wygląd :? . Poza tym PL83 Philipsa są minimalnie "szczuplejsze" od tych, czyli znowu nie mam z czym porównać.
Przypatrz się dokładnie wyprowadzeniom. PL83/EL83 łatwo rozpoznać, gdyż s3 nie jest połączona wewnątrz z katodą, lecz wyprowadzona na nóżce 6.

Pozdrawiam
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

OTLamp pisze:Przypatrz się dokładnie wyprowadzeniom. PL83/EL83 łatwo rozpoznać, gdyż s3 nie jest połączona wewnątrz z katodą, lecz wyprowadzona na nóżce 6.
Niestety... s3 na 100% ma połączenie z katodą. W załączniku najdokładniejsze zdjęcie, jakie mogłem zdziałać swoją e-kamerką.

Pozdrawiam
Załączniki
l2a.JPG
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Witam.
Teraz pytanie z ciut innej beczki, mianowicie... czy to może być lampą?

Napisy na szkle:
107,5 kHz
Nr B7874-1

Na opakowaniu dodatkowo obok częstotliwości napisane 1db
Załączniki
1.JPG
Brencik

Post autor: Brencik »

amator pisze:Witam.
Teraz pytanie z ciut innej beczki, mianowicie... czy to może być lampą?
nie moze. wyraznie pisze co to jest. to kwarc.
pierwszy

Post autor: pierwszy »

amator pisze: Na opakowaniu dodatkowo obok częstotliwości napisane 1db
To po wegiersku znaczy 1szt. :)
RWPG, to byla potega :wink:
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Brencik pisze: wyraznie pisze co to jest. to kwarc.
Nooo... to wszystko jasne.
Macska pisze:To po wegiersku znaczy 1szt.
Hmm... nie wiedziałem, czy mówisz poważnie więc pozwoliłem sobie na sprawdzenie zawartości szuflady i... bingo :!: Mam jakieś diody, pakowane po 10 szt. - opis >10db, 6 szt. >6db. Ale jazda :D :D . Faktycznie, RWPG nie miało sobie równych 8) :D .

Pozdrawiam serdecznie
ODPOWIEDZ