Dziwne zachowanie OTL na 3xPCC88
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1875...2499 postów
Dziwne zachowanie OTL na 3xPCC88
Mam dziwny problem z OTL na 3x PCC88 Wzmacniacz zbudowany 3 dni temu . Kiedy kanał lewy i prawy są podłączone do kanału lewego i prawego w gnieździe jack 6,3 mm to wzmacniacz milknie , kiedy podłączam oba kanały do kanału prawego we wzmacniaczu to grają oba kanały , gdy podłączam oba kanały do lewego kanału w gnieździe to wzmacniacz znowu milknie . Wzmacniacz oparty jest o wtórnik White'a . I zastanawia mnie przyczyna takiego zachowania .
-
- 2500...3124 posty
Re: Dziwne zachowanie OTL na 3xPCC88
Sprawdź poprawność połączeń (przewód gorący/masa). Kiedyś przez roztargnienie zamieniłem końcówki i podłączenie obu kanałów powodowało zwieranie wejść do masy. Może u Ciebie jest coś podobnego?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
-
- 1875...2499 postów
Jest dobrze polutowane . Masa jest na środkowym wyprowadzeniu gniazda .
EDIT .
Jednak luty , poczekam aż LED przez rezystor 1M rozładuje kondensatory w zasilaczu a jest ich łącznie 7 każdy po 47uf. Je poprawię .
EDIT .
Jednak luty , poczekam aż LED przez rezystor 1M rozładuje kondensatory w zasilaczu a jest ich łącznie 7 każdy po 47uf. Je poprawię .
-
- 1875...2499 postów
A dokładnie 1 lut w przejściówce jack 6,3 mm na gniazdo DIN 545 prod. Unitry . LED w rozładowaniu kondensatorów spisuje się znakomicie po godzinie kondensatory są rozładowane .