moje w śmieciach grzebanie

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
IdeL
500...624 posty
500...624 posty

moje w śmieciach grzebanie

Post autor: IdeL »

Fajną rzecz dzisiaj widziałem - weryfikując graty do wywalenia z naszej izby pomiarowej, znalazem dwie lampy oscyloskopowe do OS102 - z czego z jednej samoistnie odpadł ekran z luminoforem - tak sam z siebie :shock:
Powstał gustowny wazonik na kwiaty :D :D
Lampa B10S4 była wszystkim doskonale znana ale B10P4??? Co to jest?? Długa poswiata???

Pozdroofki
IdeL
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Vault_Dweller »

W razie czego zostaw tę lampę (sprawną oczywiście) i nie wysiudaj jej- mam OS102, przyda się, może na coś się zamienimy ;).
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Awatar użytkownika
IdeL
500...624 posty
500...624 posty

Vault_Dweller pisze:W razie czego zostaw tę lampę (sprawną oczywiście) i nie wysiudaj jej- mam OS102, przyda się, może na coś się zamienimy ;).
Toś się chłopie odezwał.... jakbyś mi wczoraj napisał to zastrzegłbym ją a tak prawdopodobnie "poszła" na smieci (bo była wywózka a mój kierownik i kolega zarazem zaanektował auto służbowe i nie miałem jak tam dojechać - co by ocalić jeszcze coś niecoś).

Mam tylko 5% nadzieję, że mi tę lampę inny kolega zostawił - bo ją niby odłozyłem na bok, ale diabli wiedzą czy jej nie wywalili (raczej na 95% wywalili)

Szkoda

Ale jutro sprawę zweryfikuję
IdeL
Awatar użytkownika
IdeL
500...624 posty
500...624 posty

Przykro mi Vault_Dweller - poszło....
Niestety i widoki na przyszłość marne - bo oczyszczali magazyny z podzespołami .....a u nas juz się takich sprzętów nie używa...
Za późno to zobaczyłem, aby móc ogłosić na triodzie, no i do tego zapomniałem załadować do auta jak tam byłem środę - ładując jakiś makabryczny karton z pokrętłami i kilka innych rzeczy - zapomniałem tego zabrać (choć odłożyłem na boku) - a panowie uznali, że nie chcę tych baniek i ...poszło
Od OSki -sprawna była tylko jedna (druga bez ekranu) - ale zawsze.....
IdeL