Spotkania TRIODY - reaktywacja
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Spotkania TRIODY - reaktywacja
Witam!
Dziękuję wszystkim uczestnikom spotkania za serdeczne przyjęcie.Miałem wreszcie okazję poznać osoby dotąd znane tylko z nicka na Triodzie.Wykład dr Laskowskiego i materiały poglądowe będą dużą pomocą w uruchamianiu odbiorników.Przy okazji dowiedziałem się ,że Pan Laskowski doskonale zna moją okolicę.Cała grupa"Ostrowska" miała jeszcze jedną atrakcję. Kolega Wojtek Taras obwiózł nas po kilku ciekawych miejscach na Pradze za co Mu serdecznie dziękuję.
Z postu Kol. nikspol wynika,że jest szansa na kolejne spotkania w lokalu w galerii Szembeka w otoczeniu starych odbiorników.Oby ten plan się powiódł.
Dziękuję wszystkim uczestnikom spotkania za serdeczne przyjęcie.Miałem wreszcie okazję poznać osoby dotąd znane tylko z nicka na Triodzie.Wykład dr Laskowskiego i materiały poglądowe będą dużą pomocą w uruchamianiu odbiorników.Przy okazji dowiedziałem się ,że Pan Laskowski doskonale zna moją okolicę.Cała grupa"Ostrowska" miała jeszcze jedną atrakcję. Kolega Wojtek Taras obwiózł nas po kilku ciekawych miejscach na Pradze za co Mu serdecznie dziękuję.
Z postu Kol. nikspol wynika,że jest szansa na kolejne spotkania w lokalu w galerii Szembeka w otoczeniu starych odbiorników.Oby ten plan się powiódł.
Witam!
Czy wiadomo już coś może o kolejnym spotkaniu Triody?
Coś pamiętam, że niektórzy byli chętni poprzednio na październik.
Cały czas dzielnie pracowałem nad moim autorskim miernikiem lamp elektronowych i nie ukrywam, że chciałbym podzielić się konstrukcją i może coś poopowiadać na temat sposobów pomiaru i konstrukcji tego typu przyrządów.
Czy wiadomo już coś może o kolejnym spotkaniu Triody?
Coś pamiętam, że niektórzy byli chętni poprzednio na październik.
Cały czas dzielnie pracowałem nad moim autorskim miernikiem lamp elektronowych i nie ukrywam, że chciałbym podzielić się konstrukcją i może coś poopowiadać na temat sposobów pomiaru i konstrukcji tego typu przyrządów.
Na razie jesteś pierwszy, który zapytuje konkretnie o to spotkanie. O ile jednak pamiętam, był pomysł, aby odbyło się ono w innym miejscu. Nie wiem jednak, co pomysłodawca tej koncepcji zdołał ustalić w tym temacie. Może wypowie się w tym wątku 

- janusz rafalski
- 375...499 postów
Chętnie przyjdę na spotkanie w dowolnym czasie/emeryci go mają(?)/.Jedna prośba:niech każdy z kolegów przygotuje identyfikator z nazwiskiem i nickiem.Chyba RODO się nie wtrąci,a bardzo ułatwi poznanie kolegów.Na ostatnim spotkaniu byłem nieco zdezorientowany,bo część kol. się znała,a ja nowy zagubiony...Przesyłam pozdrowienia wszystkim i do spotkania.Janusz Rafalski
Jako że zostałem wywołany do tablicy ,odpowiadam. Moja propozycja jest taka aby spotkać się w ostatnim tygodniu października.
Spotkanie miałoby miejsce w sali konferencyjnej w CH Szembeka 1 P. w W-wie ul. Zamieniecka 80. W najbliższym tygodniu poniedziałek -wtorek w miejscu zrobię ustalenia w temacie i podzielę się nimi z zainteresowanymi.
Spotkanie miałoby miejsce w sali konferencyjnej w CH Szembeka 1 P. w W-wie ul. Zamieniecka 80. W najbliższym tygodniu poniedziałek -wtorek w miejscu zrobię ustalenia w temacie i podzielę się nimi z zainteresowanymi.

Czekamy zatem na informacje, tym bardziej, że dopytują mnie kolejni użytkownicy.
To wracamy do tematu. Bez względu na ilość uczestników wynajęcie sali 100 zł za godzinę. Mamy za to nagłośnienie, projektor-rzutnik i kameralną atmosferę
Dodatkowo 10 zł od osoby za kawę, herbatę /bez limitu/i inne słodkości. Gdyby ktoś zgłodniał to kilka metrów dalej są bary itp./ceny przystępne/. Termin i godzina do uzgodnienia, proponuje ostatnią niedziele października tj 27 godz. 11. Proszę zabierać głos w temacie, chciałbym znać stanowisko Szanownego gremium do końca przyszłego tygodnia. http://centrumszembeka.pl/sala-konferencyjna
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
Witam !
Jestem zdecydowanie za , tym bardziej że już od dawna nie widziałem się z Kolegami , co najwyżej wymieniam korespondencję .
Deklaruję swój udział , termin i godzina dobra , można dojechać bez problemu .
Pozdrawiam Edward
Jestem zdecydowanie za , tym bardziej że już od dawna nie widziałem się z Kolegami , co najwyżej wymieniam korespondencję .
Deklaruję swój udział , termin i godzina dobra , można dojechać bez problemu .
Pozdrawiam Edward
- janusz rafalski
- 375...499 postów
Witam kolegów.Termin O.K,miejsce też.A więc do zobaczenia.Janusz Raf.
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Jestem za. Postaram się pojawić.
Bardzo się cieszę, że spotkanie dojdzie do skutku i zainteresowane osoby będą mogły podzielić się swoimi wystąpieniami (jak będzie jakaś propozycja harmonogramu to na pewno się wpisuję). Mi również termin odpowiada.
Może przyjdzie trochę więcej osób niż poprzednio.
Może przyjdzie trochę więcej osób niż poprzednio.
Witam,
małe zainteresowanie propozycją spotkania w CH Szembeka powoduje, że staje się ona z mojej strony nieaktualna.
Jutro mam spotkanie z zarządem i muszę podjąć konkretną decyzję. Może Kol. Aleksander zabierze głos w temacie i wrócimy do Instytutu.
Pozdrawiam.
małe zainteresowanie propozycją spotkania w CH Szembeka powoduje, że staje się ona z mojej strony nieaktualna.
Jutro mam spotkanie z zarządem i muszę podjąć konkretną decyzję. Może Kol. Aleksander zabierze głos w temacie i wrócimy do Instytutu.
Pozdrawiam.
Opcja spotkania w ostatniej lokalizacji przy ul. Ratuszowej 11 jest w dalszym ciągu możliwa. Spróbuję może takiego sposobu, że odgrzebię (jak znajdę
) listę uczestników ostatniego spotkania i roześlę wiadomość. Tu rzeczywiście zgłosiła się mała liczba uczestników, w tym jeszcze warunkowych, którzy deklarowali się troszkę w myśl (chyba) "przygód małpki Fiki-Miki" wg. parafrazy: "Jak nie umrę to żyć będę".
Aby sprawa nabrała lepszego kolorytu proponowałbym taki porządek spotkania:
-prelekcje
-giełda
-może jakieś warsztaty
Jeśli zainteresowanie będzie znikome, spotkanie może odbyć się w mych prywatnych apartamentach w podwarszawskiej miejscowości. Przy tej ostatniej propozycji zastrzegam, że wśród mocy atrakcji może zabraknąć jednej: tańców na byku

Aby sprawa nabrała lepszego kolorytu proponowałbym taki porządek spotkania:
-prelekcje
-giełda
-może jakieś warsztaty
Jeśli zainteresowanie będzie znikome, spotkanie może odbyć się w mych prywatnych apartamentach w podwarszawskiej miejscowości. Przy tej ostatniej propozycji zastrzegam, że wśród mocy atrakcji może zabraknąć jednej: tańców na byku

Witam Szanownych Kolegów,
Jestem zainteresowany. Apartamenty byłyby OK:-)
Pozdrawiam serdecznie, Wiesław B.
Jestem zainteresowany. Apartamenty byłyby OK:-)
Pozdrawiam serdecznie, Wiesław B.
Ważna informacja!
Spotkanie Triody odbędzie się 23 listopada przy ulicy Ratuszowej 11 Warszawa
Start 10:00
Serdecznie zapraszamy!
Spotkanie Triody odbędzie się 23 listopada przy ulicy Ratuszowej 11 Warszawa
Start 10:00
Serdecznie zapraszamy!