19 lat temu wywiozłem na działkę i schowałem na pawlaczu kilkanaście moich "zabytków" (pawlacz suchy, ale temperatura jak na zewnątrz). Ostatnio Wnuczek poprosił mnie "dziadek, chciałbym mieć w pokoju radyjko". Wytargałem CONDORA RM-820S, pełen obaw włączam i nie do wiary, GRA! Trochę trzeszczą przełączniki, popstrykałem i OK. Wkładam kasetę i następne zaskoczenie, GRA, i to bardzo dobrze, przewijanie też sprawne. Nagrywanie też OK. Zaskakujące jest to, że paski i inne elementy gumowe nie sparciały (pasek licznika jest sprawny), przełączniki nie zaśniedziały. Uważam, że nasz sprzęt jest naprawdę niezawodny.
Jacek
Nasz sprzęt
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Nasz sprzęt
JACEK
Re: Nasz sprzęt
Cud!Albo powietrze mało zanieczyszczone 

W cuda nie wierzę. Powietrze bardzo czyste. Zaskoczył mnie stan pasków, nie sparciały i nie odkształciły się, nawet ten cieniutki od licznika.
JACEK
-
- 2500...3124 posty
Z tego co mi wiadomo condor był robiony na czeskich podzespołach. Głośniki czeskie, końcówki czeskie, elementy ( kondensatory) tesli to może i paski były czeskie ?
Tak Condora " robił" Lubartów z Teslą . Mam go do nowości jedyną rzeczą co robiłem to przestrojenie na pełny zakres UKF do 108 Mhz.Razem z nim leżakowały Sony,Akai i ZRK w,których paski dawno rozsypały się.Możliwe że paski były z Czeskiej gumy lepszej.
Czyste powietrze na pewno ma bardzo durzy wpływ na jakość styków w przełącznikach.
Mam leciwe Pioniery i ten w Warszawie muszę często psikać kontaktem , ten na działce wcale.Identyczne lampy zewnętrzne ta w W-wie (na balkonie) dawno straciła połysk ,a na działce wygląda jak nowa.
Czyste powietrze na pewno ma bardzo durzy wpływ na jakość styków w przełącznikach.
Mam leciwe Pioniery i ten w Warszawie muszę często psikać kontaktem , ten na działce wcale.Identyczne lampy zewnętrzne ta w W-wie (na balkonie) dawno straciła połysk ,a na działce wygląda jak nowa.
JACEK
Z paskami loteria.Niektore w grajkach ktore mialy po 5 (tak) przezyły ,inne sie zlasowały a pozostałe stwardniały i pękły.
Pozdrawiam Tomasz
Pozdrawiam Tomasz