Witam.
Pozbywam się niektórych rzeczy, żeby zrobić miejsce na nowe.
1. Złącza bakielitowe 22 pin. Zdemontowane z maszyny wytrzymałościowej produkcji niemieckiej. Dostępne 5 szt. Cena za szt. 25 zł.
2. Transformator 50VA, dostępne trzy napięcia wyjściowe. Transformator nieużywany. Szczegóły i parametry widoczne na zdjęciu. Dostępna jedna sztuka. Cena - 40 zł.
3. Jakiś przyrząd pomiarowy. Przyznam szczerze że nie mam pojęcia co oryginalnie mierzył. Do wykorzystania jako obudowa lub łącznie z elektroniką. Jedna sztuka - cena 80 zł.
4. Jakiś przyrząd pomiarowy numer dwa. Sprawa podobna do poprzednika. Miał być dawcą dla projektu, który finalnie nie doszedł do skutku. Jedna sztuka. Cena 80 zł.
5. Kolejny przyrząd o nieznanym przeznaczeniu. Obudowa wojskowa, bardzo solidna. Kilka pokręteł, jakiś przełącznik i wskaźnik. Miałem wykorzystać obudowę, ale to kolejny projekt z tych nawet nie zaczętych. Może komuś się przyda w całości lub wykorzysta obudowę.
6. Korektor napięcia do starego telewizora. Sprawny, przełącznik działa. Cena 50 zł.
Jeśli ktoś chce uzyskać dodatkowe info, jak np. wymiary, wagę, więcej zdjęć - zapraszam na PW.
Pozdrawiam.
Różne dziwne rzeczy.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Różne dziwne rzeczy.
Polska to dziwny kraj - za 30 zł nie załatwisz tu prawie nic, ale za flaszkę - praktycznie wszystko 

Re: Różne dziwne rzeczy.
Korektor jest już nieaktualny.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Polska to dziwny kraj - za 30 zł nie załatwisz tu prawie nic, ale za flaszkę - praktycznie wszystko 

-
- 100...124 posty
Re: Różne dziwne rzeczy.
Przyrząd nr 5 to dozymetr D-08. Detektorem promieniowania jest komora jonizacyjna, stąd jego niska czułość, że zaczynałby reagować pewnie po wybuchu atomowych. Wymaga też do zasilania specjalnej baterii anodowej, które dziś są już niedostępne.
Tyle info z mojej strony.
Tyle info z mojej strony.