...zwłoki Szafira. Zastanawiam się czy brać czy nie brać
Brak kineskopu i trafa wysokiego napięcia. Brak prawie wszystkich lamp, ale reszta jest. Co radzicie?
Znalazła się dziś do tego cuda tylna ścianka i dwa kineskopy w kartonach- nówki sztuki nieśmiganki. Brak lamp, trafa w.n. i cewek odchylających.
Decyzja zapadła- sprzęt będzie ratowany.
Barć i nie marudzić. Sam bym to ratował gdybym znalazł, może nie zachowałbym całkowitej oryginalnoci, ale i tak starałbym się to cudo uruchomić. Ponadto prawie robi bardzo wielkš różnicę .
Cudo już jest u mnie .
Brak cewek, trafa, głośnika wraz z osłoną, lamp, kineskopu- ale mam 2 nowe i chyba przypasują i pokręteł. Chwilowo telewizor "pracuje" jako "kolorowy"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wolałbym spikera puszczać z kamery widikonowej . Tymczasem po uzupełnieniu lamp zawisło widmo nie uruchomienia tego ślicznego cudeńka. Nie dopasowałem żadnych cewek ani trafa . Głosnika też ni dudu. Pokrętełek też chyba nie mam . Może ktoś z Was ma części do cudeńka
Z kineskopami też coś nie halo. Jeden wygląda jednak na wymontowany z cudeńka, bo widać jednak, że był używany. Ma pochyłą wyrzutnię, co by się zgadzało, bo pałętała się pułapka. Drugi wyglada na nówkę, ale wyrzutnia jest prosta.