krzem3 pisze: ↑wt, 1 stycznia 2019, 14:19
/ciach
U mnie był znajomy około 50 lat i usłyszał z 3m pracujące WI-FI, byłem zdziwiony ponieważ sam o tym nie pomyślałem.
Wniosek z tego powinien brzmieć, że kondensator(y) elektrolityczne w przetwornicy są do wymiany...
Romek posiadasz bardzo dobre słuchawki, DAC z dekoderem MQA przejdź na Tidalu z Premium z jakością 320 Kbps na HI-Fi Master i wypróbuj chociaż jakość nagrań przy 24/96 KHz, lub więcej - zauważysz istotną różnicę pomiędzy mp3, ACC DAB itp, a w Master.
Ciekawy test ktory pokaze, czy jestesmy w stanie rozroznic FLACa, 320kbps oraz 128kbps MP3. Z opublikowanych daych wyglada na to ze mamy podobne szanse by rozpoznac ktore nagranie jest ktore jak przy rzucie moneta.
Ja bylem w stanie rozpoznac/wybrac w 3/6 przypadkach a sluchalem na DT880 PRO (250 omowe) oraz DAC na ES9023 (wiec chyba niezle).
U mnie był znajomy około 50 lat i usłyszał z 3m pracujące WI-FI
2,4GHz? Ho ho...
Dobre Choc jak przetwornica pracuje z jakas 'smiszna' czestotliwoscia to cos tam czasem mozna 'cus wyslyszec' pewnie
Pozdr,
-Tomek Drabas
________ "One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein tomdrabas.com
Napisał krzem3
U mnie był znajomy około 50 lat i usłyszał z 3m pracujące WI-FI[/quote]
Napisał Thereminator.
2,4GHz? Ho ho...
[/quote]-
Wyjaśniła się sprawa, to nie było WI - FI.
Wczoraj przypadkowo usłyszałem ponownie w głośnikach JBL podłączonych do amp HK cichutkie przerywane iskrzenie, po kolei wyłączyłem z toru poszczególne elementy zestawu audio raz internet, kilka zasilaczy impulsowych i nic nie pomogło, zdecydowałem się odłączyć antenę UKF od amplitunera HK i pomogło. Prawdopodobną przyczyną zakłóceń jest w pobliżu kilka anten krótkofalarskich zamontowanych na wieżowcach plus dwie anteny telefonii komórkowej itp.