Kto ma konto na Radiomuseum?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 625...1249 postów
Re: Kto ma konto na Radiomuseum?
Po prostu jest możliwość rejestracji za darmo, z tym że trzeba napisać trochę o sobie, czym się zajmujemy, załączyć parę zdjęć swojej kolekcji...
Po takiej rejestracji i tak stosunek punktowy nie pozwala na ściąganie, ale wystarczy przesłać 10 zdjęć i blokada zostaje zdjęta.
Opcja płatna to właściwie tylko jak się chce wejść, naściągać schematów i tyle.
Po takiej rejestracji i tak stosunek punktowy nie pozwala na ściąganie, ale wystarczy przesłać 10 zdjęć i blokada zostaje zdjęta.
Opcja płatna to właściwie tylko jak się chce wejść, naściągać schematów i tyle.
-
- 1250...1874 posty
W kwestii formalnej: faktycznie warto byłoby stworzyć jakiś Triodowy Bank Schematów na podobieństwo tych już istniejących na stronie Toma i Fonaru: z podziałem na klasyczne RTV, wzmacniacze audio i "for musicians" - firmowe oraz DIY - i gramofony.
Oczywiście rozdzielając lampówkę od "silikatów" - ale te także zamieszczać, bo ludzie jednak szukają.
Sam posiadam masę schematów lampowych wzmacniaczy RFT, Dynacordów, Selmerów, Marantzów ('silikaty" ale baaardzo trudnodostępne) no i trochę ciekawych DIY ze starej literatury.
Wzmacniacze podzielić np. wg mocy i konstrukcji - wszak może być singielek o mocy 25W i PomPka o mocy 12W...
Dostępnych on line i free - choćby dla zrobienia konkurencji handełesom i pewnej konkurujacej z nami "punktowej" stronie. W plikach dostępnych bez użycia unpakerów (krew może zalać niekiedy przy niemożliwosci rozpakowania jakiegoś dziwnego RAR-a czy Zip-a).
Rzucam samą myśl - sam tego nie zrobię bo po prostu NIE UMIEM

Oczywiście rozdzielając lampówkę od "silikatów" - ale te także zamieszczać, bo ludzie jednak szukają.
Sam posiadam masę schematów lampowych wzmacniaczy RFT, Dynacordów, Selmerów, Marantzów ('silikaty" ale baaardzo trudnodostępne) no i trochę ciekawych DIY ze starej literatury.
Wzmacniacze podzielić np. wg mocy i konstrukcji - wszak może być singielek o mocy 25W i PomPka o mocy 12W...
Dostępnych on line i free - choćby dla zrobienia konkurencji handełesom i pewnej konkurujacej z nami "punktowej" stronie. W plikach dostępnych bez użycia unpakerów (krew może zalać niekiedy przy niemożliwosci rozpakowania jakiegoś dziwnego RAR-a czy Zip-a).
Rzucam samą myśl - sam tego nie zrobię bo po prostu NIE UMIEM

Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
-
- 1250...1874 posty
Piotr możesz wskazać linka na stronie jak napisać do nich maila z własną kolekcją ?
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Taki bank od pewnego czasu już funkcjonuje: http://www.trioda.com/index.php?page=schematicZoltAn pisze:W kwestii formalnej: faktycznie warto byłoby stworzyć jakiś Triodowy Bank Schematów
-
- 1250...1874 posty
OTLamp Komu więc mamy wysyłać schemat jeśli go tam nie ma ?
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
-
- 625...1249 postów
Ponieważ dyskusja dotyczy strony Radiomuseum to pozwolę sobie ją trochę ożywić.
Jest tam masa zdjęć i schematów, fajnie byłoby mieć dostęp, ale to chyba każdy wie. Wynalazłem kilka lamp, których nie mają zdjęć. Co muszę zrobić by im te zdjęcia przesłać? Nigdzie nie widzę tam czegoś w stylu prześlij, zrobić to na maila jakiegoś tamtejszego moderatora?
Jest tam masa zdjęć i schematów, fajnie byłoby mieć dostęp, ale to chyba każdy wie. Wynalazłem kilka lamp, których nie mają zdjęć. Co muszę zrobić by im te zdjęcia przesłać? Nigdzie nie widzę tam czegoś w stylu prześlij, zrobić to na maila jakiegoś tamtejszego moderatora?
-
- 1250...1874 posty
Najpierw rozważ sens starej handlowej maksymy praktycznie stosowanej przez pewną społeczność wyznania biznesowego: "daj na kredyt, stracisz klienta">ECC83 pisze:... Wynalazłem kilka lamp, których nie mają zdjęć. Co muszę zrobić by im te zdjęcia przesłać? Nigdzie nie widzę tam czegoś w stylu prześlij, zrobić to na maila jakiegoś tamtejszego moderatora?
Moze i przyjmą, ale będą równie łatwostępne jak kodowane kanały telewizyjne...

Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
-
- 500...624 posty
Dodawać zdjęcia może tylko zarejestrowany użytkownik.
W dodatku maja jakiś głupi limit rozmiaru w pixelach i wagi pliku aby dodać i skomplikowany sposób opisywania - odpowiednia nazwa pliku. Jakby za te pieniądze które im się płaci, nie mogli zrobić formularza który łyka każdy plik i sam go opisuje po wpisaniu opisu w formularz.
Dodałem tam kilka zdjęć, ale przeszło mi chyba po czwartym.
W dodatku maja jakiś głupi limit rozmiaru w pixelach i wagi pliku aby dodać i skomplikowany sposób opisywania - odpowiednia nazwa pliku. Jakby za te pieniądze które im się płaci, nie mogli zrobić formularza który łyka każdy plik i sam go opisuje po wpisaniu opisu w formularz.
Dodałem tam kilka zdjęć, ale przeszło mi chyba po czwartym.
Zapraszam po serwisówki:
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie
http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
∞πωΦεΩβλ°±Δφ
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie
http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
∞πωΦεΩβλ°±Δφ
-
- 625...1249 postów
Czyli jednak za każdą opcję trzeba zapłacić, nie istnieje "darmowa droga"?
-
- 625...1249 postów
Nie wiem, jak czytacie stronę radiomuseum, ale ja nie zapłaciłem ani grosza a jakoś mam pełny dostęp.
-
- 625...1249 postów
A przesyłałeś kolekcję?
Ja widzę tak:
Option1: Earn Your Admission
Option2: PayPal
A powyżej jeszcze inny tekst, że cieszymy się, że chcesz się zarejestrować i tym podobne.
Ja widzę tak:
Option1: Earn Your Admission
Option2: PayPal
A powyżej jeszcze inny tekst, że cieszymy się, że chcesz się zarejestrować i tym podobne.
-
- 625...1249 postów
Gdy rejestrowałem się na radiomuseum, to najpierw musiałem wypełnić aplikację na internecie.
Po weryfikacji dostałem tradycyjny list z loginem i hasłem.
Przy pierwszym logowaniu moglem wybrać, czy opłacam członkowstwo przez PayPal, czy odpracowuję ( przez np. umieszczenie kilku zdjęć czy schematów).
To było kilka lat temu, nie wiem jak jest teraz.
Co do zdjęć na RM, to czasem ich ilość jest naprawdę imponująca. Ale nie jest tak pięknie jak by mogło się wydawać. Rozmiar zdjęć jest mocno okrojony (chyba do 800x600) więc nawet jeśli jest widoczny jakiś interesujący nas element, to w większości przypadków i tak nie zrobimy powiększenia by poznać szczegóły.
Warte uwagi są natomiast schematy.
Pozdrawiam
M.
Po weryfikacji dostałem tradycyjny list z loginem i hasłem.
Przy pierwszym logowaniu moglem wybrać, czy opłacam członkowstwo przez PayPal, czy odpracowuję ( przez np. umieszczenie kilku zdjęć czy schematów).
To było kilka lat temu, nie wiem jak jest teraz.
Co do zdjęć na RM, to czasem ich ilość jest naprawdę imponująca. Ale nie jest tak pięknie jak by mogło się wydawać. Rozmiar zdjęć jest mocno okrojony (chyba do 800x600) więc nawet jeśli jest widoczny jakiś interesujący nas element, to w większości przypadków i tak nie zrobimy powiększenia by poznać szczegóły.
Warte uwagi są natomiast schematy.
Pozdrawiam
M.
kontakt - PW, mail - jezussm@gmail.com
-
- 625...1249 postów
Właśnie o te schematy mi przede wszystkim chodzi. Bo o ile do radyjek późniejszych jest prosto, o tyle do odbiorników z okresu międzywojennego bądź przedwojennego czasem brakuje.
No nic, będę próbował się rejestrować być może.
No nic, będę próbował się rejestrować być może.
-
- 250...374 postów
odświeżam temat, po latach. Potrzebuję schematu jednego radia, niestety dostępna tylko dla użytkowników zarejestrowanych