Witam,
Staram się uruchomić Diorę Trubadur - gra już na wszystkich częstotliwościach poza UKF.
Wciąż walczę, ale przestaje już powoli mieć silę i pomysły do tej głowicy ELWRO - z racji tego, że jedną z przyczyn może być niesprawna lampa (żarzenie ma ale ...).
Wpadł mi do głowy pomysł zakupu działającej/sprawdzonej/pewnej ECC85 (najlepiej z dwóch sztuk, żeby wyeliminować ryzyko uszkodzenia podczas transportu).
Taka lampa pozwoli mi wyeliminować jeden z ewentualnych (raczej mało prawdopodobny ale jednak) powodów nie działania głowicy. W związku z czym chce zakupić z dwie sztuki lampy ECC85 której obecny właściciel jest pewny (w sensie np. może sprawdzić przed wysyłką czy lampa działa poprawnie).
Pozdrawiam
Kupię dwie ECC85
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 25...49 postów
- kubafant
- 2500...3124 posty
Re: Kupię dwie ECC85
Mam jedną sztukę Valvo, bankowo sprawną - wyjętą z działającej głowicy niemieckiej.
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Mam sprawne nosy. Po 10 zł
- janusz rafalski
- 375...499 postów
Mam ECC85,które działały w Juwelu.Ale radziłbym posprawdzać kondens. w obwodach rezonansowych.Nie pamiętam jakie trymery są w głowicy Elwro,ale jeśli ceramiczne,to często się zdarza brak kontaktu wkrętu do regulacji z napyloną srebrną elektrodą.Wystarczy lutowanie.Pozdrawiam.J.Raf
-
- 25...49 postów
Witam,
Dziękuje za odpowiedzi i podpowiedzi. Pierwszy poprzez PM skontaktował się ze mną kolega AZ12 i jak zakończę urlop będziemy załatwiać sprawę ECC85.
Pozdrawiam
Dziękuje za odpowiedzi i podpowiedzi. Pierwszy poprzez PM skontaktował się ze mną kolega AZ12 i jak zakończę urlop będziemy załatwiać sprawę ECC85.
Pozdrawiam