Odstąpię, sprzedam lutownice 1LU-15A
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 500...624 posty
Odstąpię, sprzedam lutownice 1LU-15A
Szanowni forumowicze,
Jeszcze w "dawnych czasach" zakupiłem takowych 5szt., dorobiłem zasilacz i używałem przez kilka lat. Potem przez kilkadziesiąt lat używałem(-am) Weller'ek a te historyczne przeleżały w szufladzie.
Obecnie zawadzają i pora się z nimi rozstać. Tak więc:
1) oddam po kosztach przesyłki, zasilacz lutownicy 24V i jedną używaną (SPRAWNĄ!) lutownicę, jak na poniższym zdjęciu: Zasilacz w nieco kiepskim stanie estetycznym, prosi się o odnowienie płyty frontowej, ale oczywiście również sprawny
2) sprzedam po 10PLN/szt. 3 sztuki nowych/nieużywanych i w oryginalnych opakowaniach - te są z szarymi rączkami a nie zielone jak ta używana. Zainteresowanych proszę o kontakt
Jeszcze w "dawnych czasach" zakupiłem takowych 5szt., dorobiłem zasilacz i używałem przez kilka lat. Potem przez kilkadziesiąt lat używałem(-am) Weller'ek a te historyczne przeleżały w szufladzie.
Obecnie zawadzają i pora się z nimi rozstać. Tak więc:
1) oddam po kosztach przesyłki, zasilacz lutownicy 24V i jedną używaną (SPRAWNĄ!) lutownicę, jak na poniższym zdjęciu: Zasilacz w nieco kiepskim stanie estetycznym, prosi się o odnowienie płyty frontowej, ale oczywiście również sprawny
2) sprzedam po 10PLN/szt. 3 sztuki nowych/nieużywanych i w oryginalnych opakowaniach - te są z szarymi rączkami a nie zielone jak ta używana. Zainteresowanych proszę o kontakt
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Marek vel HaMar
Marek vel HaMar
-
- 375...499 postów
-
- 6250...9374 posty
Re: Odstąpię, sprzedam lutownice 1LU-15A
Chętnie bym jedną zakupił jeśli jeszcze jest. W piwnico warsztacie w bloku mam niestety instalację 24V właśnie.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 500...624 posty
Odzew błyskawiczny i nader liczny
znacznie przekracza to co dostępne
. Porządkując i reasumując:
1. jako pierwszy odezwał się kol. Boguś i dla niego wstępnie rezerwuję zasilacz z używaną lutownicą i jedną nową
2. jako drugi w kolejności jest kol. Paczący kot czający się na zestaw i dwie nowe (pod warunkiem że Boguś zrezygnuje
). Sprawdzę jeszcze jak wygląda nadanie w sugerowany na PW sposób.
3. jako trzeci plasuje się kol. bratyslaw deklarujący zakup jednej nowej
4. kolejny jest kol. lamposz zainteresowany zestawem i pozostałymi
, tu sprostowanie: pisząc że zakupiłem 5szt. lutownic a dalej o zasilaczu 24V do nich, wydawało mi się jednoznaczne że wszystkie są na 24V, a tu kolega wyskakuje o sieciowych
. Pomyłka czy nie odczytał 
5. i na chwilę obecną ostatni w kolejce Marcin K. życzy sobie jedną nową.
Rozpoczynam więc od kontaktu z kolegami Boguśem oraz bratyslaw jako że te zakupy w żaden sposób nie wykluczają się wzajemnie a zakup bratyslawa nie wyklucza też z innymi. pozostałych poinformuję w tym wątku co dalej.
I jeszcze dla informacja o wspomnianych kosztach nadania. Jestem zdecydowanym zwolennikiem Przesyłki Poleconej Poczty Polskiej. W tym przypadku byłby to gabaryt B o wadze do 1kg (same lutownice) lub 2kg (zestaw i lutownice). Koszt według cennika to odpowiednio: 10,80 lub 12,60 za ekonomiczną i 11,00 lub 14,50 za priorytet. Oczywiście na życzenie nabywcy mogę nadać inaczej ale nie biorę odpowiedzialności za przesyłki nie rejestrowane.
--------------------------------------------
Dodane 5.08 09:30
Informacja dla kolegów: Paczący kot, lamposz, Marcin K., na chwilę obecną została jedna nowa, koszt nadania udało się zredukować do 10PLN. Jakieś życzenia?

1. jako pierwszy odezwał się kol. Boguś i dla niego wstępnie rezerwuję zasilacz z używaną lutownicą i jedną nową
2. jako drugi w kolejności jest kol. Paczący kot czający się na zestaw i dwie nowe (pod warunkiem że Boguś zrezygnuje

3. jako trzeci plasuje się kol. bratyslaw deklarujący zakup jednej nowej
4. kolejny jest kol. lamposz zainteresowany zestawem i pozostałymi

5. i na chwilę obecną ostatni w kolejce Marcin K. życzy sobie jedną nową.
Rozpoczynam więc od kontaktu z kolegami Boguśem oraz bratyslaw jako że te zakupy w żaden sposób nie wykluczają się wzajemnie a zakup bratyslawa nie wyklucza też z innymi. pozostałych poinformuję w tym wątku co dalej.
I jeszcze dla informacja o wspomnianych kosztach nadania. Jestem zdecydowanym zwolennikiem Przesyłki Poleconej Poczty Polskiej. W tym przypadku byłby to gabaryt B o wadze do 1kg (same lutownice) lub 2kg (zestaw i lutownice). Koszt według cennika to odpowiednio: 10,80 lub 12,60 za ekonomiczną i 11,00 lub 14,50 za priorytet. Oczywiście na życzenie nabywcy mogę nadać inaczej ale nie biorę odpowiedzialności za przesyłki nie rejestrowane.
--------------------------------------------
Dodane 5.08 09:30
Informacja dla kolegów: Paczący kot, lamposz, Marcin K., na chwilę obecną została jedna nowa, koszt nadania udało się zredukować do 10PLN. Jakieś życzenia?
Pozdrawiam
Marek vel HaMar
Marek vel HaMar
-
- 375...499 postów
-
- 3125...6249 postów
Bardzo dobre w latach 70 lutownice z Będzina. Te na 24V były trwalsze.
-
- 6250...9374 posty
Gdyby jedna została to nadal jestem chętny.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 2500...3124 posty
Do mnie zestaw dojechał rowerem w poniedziałek 

-
- 625...1249 postów
I do mnie rowerem
Dzięki!

-
- 2500...3124 posty
A po rozpakowaniu okazało sie ze nawet porcelany tak solidnie nie zabezpieczają