Poszukuję osoby, która pomoże mi zmierzyć około 100 lamp

Ogłoszenia o poszukiwaniu lub kupnie elementów, urządzeń, sprzętu i literatury związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

karolus
3 posty
3 posty

Poszukuję osoby, która pomoże mi zmierzyć około 100 lamp

Post autor: karolus »

Tak jak w temacie- szukam osoby ze specjalistycznym sprzętem, która pomoże mi pomierzyć zużycie (emisję) około stu różnych lamp elektronowych- od 6cc42 po el34 i większe. Nawet jeśli nie uda się zmierzyć wszystkich, to chcę pomierzyć chociaż część.

Im bliżej Śląska tym lepiej, cena do ustalenia zależnie od ilości
ballasttube
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Re: Poszukuję osoby, która pomoże mi zmierzyć około 100 lamp

Post autor: ballasttube »

Moja odpowiedź na PRV ma sens,jeżeli Kolega się wybiera nad morze na wakacje samochodem i coś może wrzucić w bagaże.
karolus
3 posty
3 posty

Niestety zupełnie drugi koniec Polski- Bielsko-Biała, a wakacji raczej tam nie planuję. Mimo wszystko bardzo dziękuję za chęć pomocy i zainteresowanie. Zatem poszukuję dalej :)
Awatar użytkownika
rufio
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: rufio »

Przy tej ilości opłaca Ci się kupić kit AVT5229 forumowego miernika, złożyć go i pomierzyć samodzielnie. 100 lamp czas pomiaru jednej 5-10 minut ... i "pomoże" nabiera innego znaczenia. :twisted:
Jeśli lampy zostawiasz sobie do własnych konstrukcji to miernik zostanie Ci na dalsze zabawy, jeśli lampy chcesz sprzedać ... to sam widzisz ile pracy trzeba abyś dostał odpowiednią cenę...
karolus
3 posty
3 posty

Zastanawiałem się już nad tym dawno, ale nie widzę w katalogu płytki sporej części lamp, które chciałbym pomierzyć jak chociażby to 6cc42, 12ax7wa czy e180f, więc zacząłem szukać osoby, która mogłaby mieć więcej takich urządzeń albo to właśnie, żeby pomierzyć jakąś niewielką część

@e
Teraz widzę, że np. 12ax7 to inna nazwa ecc83, jest tak? Można gdzieś znaleźć dłuższą listę z zamiennymi nazewnictwami lamp?