Radia oraz części, kupię lub przyjmę.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 50...74 posty
Radia oraz części, kupię lub przyjmę.
Witam, nazywam się Miłosz, mam 15 lat i pasjonuję się starym sprzętem lampowym, niestety mój wiek oraz możliwości finansowe nie pozwalają na kupno niektórych rzeczy. Jeśli ma ktoś niepotrzebne radia lub części, chętnie przyjmę za darmo lub kupię za rozsądną cenę.
Mój email: wiercimakm@gmail.com
Pozdrawiam.
Mój email: wiercimakm@gmail.com
Pozdrawiam.
-
- 50...74 posty
Re: Radia oraz części, kupię lub przyjmę.
Przepraszam zapomniałem napisać, inne urządzenia lampowe oraz części też.
-
- 3125...6249 postów
A gdzie kolega jest zakwaterowany. Często coś wyrzucam, po sąsiedzku bym oddał a po pocztach latać.. nie mam kiedy.
-
- 50...74 posty
Andrychów, woj. Małopolskie
Witaj na forum , a co ,,młodemu ,, tak konkretnie się przyda ? mam trochę ; jakieś głośniki, chassis kilku radyj - niektóre kompletne , lampy , transformatory , części, obudowy i takie tam .Jeżeli jesteś zainteresowany to wyślę Ci to.
-
- 50...74 posty
Byłbym zainteresowany, napiszę na priv.
-
- 625...1249 postów
Witam!
Już w rozmowie telefonicznej radziłem Miłoszowi,żeby zaczął swoją przygodę z "lampowcami" od nabycia transformatora separacyjnego. Niestety nie mam nic na zbyciu-może ktoś go poratuje,bo szkoda ryzykować.
Już w rozmowie telefonicznej radziłem Miłoszowi,żeby zaczął swoją przygodę z "lampowcami" od nabycia transformatora separacyjnego. Niestety nie mam nic na zbyciu-może ktoś go poratuje,bo szkoda ryzykować.
-
- 50...74 posty
Po rozmowie zrobiłem sobie transformator separacyjny samodzielnie, z transformatora 230/110 i 110/230, najpierw 230V z gniazdka idzie do pierwszego trafa, potem wychodzi z niego 110V które idzie do drugiego, z którego wychodzi 230V.
-
- 6250...9374 posty
Pytanie ogólne do mniej początkujących: zakładając, że oba trafa są identyczne czy nie lepiej było by podłączyć 230V (pierwotne trafrek) do sieci a wtórne 110V szeregowo, nie będzie ciut większej sprawności?
-
- 75...99 postów
W separacji odbiorników najistotniejszą sprawą jest izolacja, w tym przypadku podwójna. Ma zapewnić bezpieczeństwo dla obsługującego.