Poszukuję Grawera w mosiądzu

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn

szewek
625...1249 postów
625...1249 postów

Poszukuję Grawera w mosiądzu

Post autor: szewek »

Witam serdecznie, czy zna Ktoś z Szanownych Kolegów firmę (i podałby namiary) która podjęłaby się niedrogo wygrawerować w tabliczce mosiężnej/stalowej o wym. ok. 40x50 cm napisu w dwóch językach?
Tabliczka będzie przykręcona do elewacji budynku poczty...
Pozdrawiam,
Piotr.
Powierz Panu drogę swoją, zaufaj Mu, a On wszystko dobrze uczyni (Ps.37:5)
janusz rafalski
375...499 postów
375...499 postów

Re: Poszukuję Grawera w mosiądzu

Post autor: janusz rafalski »

Jest blisko mnie na ul.Broniewskiego/ Warszawa-Bielany/ grawer.Kiedyś robił mi tabliczkę do dzwonków na moim kawałku blachy mos.Liczy/o ile pamiętam/od znaku czy litery.Wymiary
tablicy które podałeś są duże i litery pewnie też.Jeśli określisz tekst,ilość liter i ich wielkość,to mogę zapytać o cenę i wykonanie.Na pewno tanio nie będzie,bo w Warszawie wszyscy rzemieślnicy są drodzy.Dla przykładu:za obcasy/fleki/zapłaciłem szewcowi 45zł! Ale mogę Ci oczywiście pomóc,jak dasz znać.Najlepiej na mail jaramuz@wp.pl Pozdrawiam J.Raf.
szewek
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: szewek »

Dziękuję za odpowiedź, udało mi się jednak wcześniej dogadać z firma z Nowego Sącza, tanio i profesjonalny kontakt. Robią tablicę w laminacie miedziowanym z napisami nawet w języku hebrajskim.
Pozdrawiam!
Piotr.
Powierz Panu drogę swoją, zaufaj Mu, a On wszystko dobrze uczyni (Ps.37:5)
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Miało być w mosiądzu a będzie w laminacie? Ale tanio.......jakiś czas temu kupiłem za czapkę gruszek grawerkę, DTR-kę do niej, wiele wzorników liter, frezy, stan średni ale spokojnie do uratowania.....może kiedyś ją uruchomię. Wesołych Świąt.
Popierając kogoś warto sprawdzić jaki jest jego termin ważności.
janusz rafalski
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: janusz rafalski »

Sądząc po wymiarach ma to być tablica pamiątkowa wmurowana/przykręcona/ do ściany budynku poczty.Po co grawer do takiej tablicy-zrobi to najlepiej kamieniarz,który robi tablice z różnych materiałów do mocowania na nagrobkach.Może to być marmur,granit lub marblit/chyba tak się nazywa kompozyt szklany/albo inne mat. stosowane w tych celach.Najlepiej odwiedzić zakład kamieniarski na miejscu i będzie na pewno taniej niż u grawera.Pozdrawiam J.Raf.
Awatar użytkownika
kaem
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: kaem »

Ile razy przelecę wzrokiem listę tematów, to czytam "w Grudziądzu" :)
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.