Witam. Trafiły mi się do odrestaurowania dwa fajne klasyki, niestety mają pewne braki, dlatego zwracam się do Was o pomoc. Kupię/poszukuję isostat zależny do przełączania sygnałów audio (9x2 pinów) do PMA 737. Do PMA 320A potrzebuję metalową blaszkę łączącą przełącznik sygnałów na płycie czołowej z isostatem na płycie głównej (nie wiem czy sam przełącznik i isostat są sprawne i kompletne dlatego wstawiłem fotki) oraz pokrętło od przełącznika sygnałów (tape 1, source, tape2) Liczę na Waszą pomoc bo dostać te części na aukcjach internetowych nie sposób
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To Ci Kolego współczuję.Wyjątkowo badziewne rozwiązania stosowane po roku 80-ym w Grundigach czy japońskich.Nie licz że takie elementy zdobędziesz.Chyba że cud.Mialem w na stole kilku pacjentów z urwanymi końcówkami tasm i jak policzylem ile miałbym wziąc na naprawe to klienci szybko zrezygnowali.Jedyne rozwiązanie to bawić sie z mikro cięgłami Bowdena jak w rowerach lub poszukac u modelarzy.Są na drut a nie na taśmę.Isostaty wylutuj i szukaj na złomie japońskich.Polskie maja inne wymiary,Uszkodzony mozna wymontowac i wstawić inny,Gały czarne dostaniesz na All.Jak patrzę i porownuję co robił Denon gdy wchodzil na rynek w latach 80 a co nieco później to żal doopę sciska.Nie wiem czy warto naprawiac bo z marki pozostał tylko napis na czołowej.
Pozdrawiam Tomasz