Kupię części do Denon PMA 737 i PMA 320A

Ogłoszenia o poszukiwaniu lub kupnie elementów, urządzeń, sprzętu i literatury związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

artek8787
125...249 postów
125...249 postów

Kupię części do Denon PMA 737 i PMA 320A

Post autor: artek8787 »

Witam. Trafiły mi się do odrestaurowania dwa fajne klasyki, niestety mają pewne braki, dlatego zwracam się do Was o pomoc. Kupię/poszukuję isostat zależny do przełączania sygnałów audio (9x2 pinów) do PMA 737. Do PMA 320A potrzebuję metalową blaszkę łączącą przełącznik sygnałów na płycie czołowej z isostatem na płycie głównej (nie wiem czy sam przełącznik i isostat są sprawne i kompletne dlatego wstawiłem fotki) oraz pokrętło od przełącznika sygnałów (tape 1, source, tape2) :) Liczę na Waszą pomoc bo dostać te części na aukcjach internetowych nie sposób :(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
chrzan49
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Re: Kupię części do Denon PMA 737 i PMA 320A

Post autor: chrzan49 »

To Ci Kolego współczuję.Wyjątkowo badziewne rozwiązania stosowane po roku 80-ym w Grundigach czy japońskich.Nie licz że takie elementy zdobędziesz.Chyba że cud.Mialem w na stole kilku pacjentów z urwanymi końcówkami tasm i jak policzylem ile miałbym wziąc na naprawe to klienci szybko zrezygnowali.Jedyne rozwiązanie to bawić sie z mikro cięgłami Bowdena jak w rowerach lub poszukac u modelarzy.Są na drut a nie na taśmę.Isostaty wylutuj i szukaj na złomie japońskich.Polskie maja inne wymiary,Uszkodzony mozna wymontowac i wstawić inny,Gały czarne dostaniesz na All.Jak patrzę i porownuję co robił Denon gdy wchodzil na rynek w latach 80 a co nieco później to żal doopę sciska.Nie wiem czy warto naprawiac bo z marki pozostał tylko napis na czołowej.
Pozdrawiam Tomasz