Philips 947A13
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Philips 947A13
Witam kolegów.
Ponieważ informacji na temat tego radyjka jest malo i niekiedy są sprzeczne proszę szanownych kolegów o pomocw odrestaurowaniu tego pięknego radyjka.Na początek potrzebuje zdjęcia chassis mozliwie jak najwięcej z różnych ujęć , nie namawiam do rozkręcania radia , ale może ktoś ma na komputerze.Potrzebuję też informacji na temat wymiarów gałek , jedna która się uchowała ma wymiar 25x19 .
Ponieważ informacji na temat tego radyjka jest malo i niekiedy są sprzeczne proszę szanownych kolegów o pomocw odrestaurowaniu tego pięknego radyjka.Na początek potrzebuje zdjęcia chassis mozliwie jak najwięcej z różnych ujęć , nie namawiam do rozkręcania radia , ale może ktoś ma na komputerze.Potrzebuję też informacji na temat wymiarów gałek , jedna która się uchowała ma wymiar 25x19 .
-
- 250...374 postów
Re: Philips 947A13
Witam
Odnawiałem to radio, ale zdjęć zrobiłem niewiele. Tutaj masz instrukcję serwisową tego radia.
Odnawiałem to radio, ale zdjęć zrobiłem niewiele. Tutaj masz instrukcję serwisową tego radia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dzięki Mirabelka za odzew chodziło mi bardziej o tego Philipsa ze zdjęcia z Radiomuseum.
-
- 250...374 postów
Proszę bardzo.
-
- 250...374 postów
Dodam, że są to zdjęcia mojego Philipsa, którego jeszcze nie uruchomiłem, w wersji z poziomą obudową. Mogą występować braki w elementach lub nieprawidłowe łączenie elementów.
O dzięki , to jest to o co chodziło widać wyrażnie np, wielkość gałeczek , choć układ i elementy były przerabiane , jeszcze raz dzięki.
-
- 250...374 postów
Proszę się nie sugerować moimi gałkami. Wielkość gałek i układ jest przypadkowy. Nie wiem jak powinno być oryginalnie.
-
- 375...499 postów
Jeśli chodzi o gałki - mam nadzieję, że wersja niemiecka jest właściwa - u mnie sie zgadzało w dwóch pionowych polskich o różnych obudowach (z zaokrągleniami i kanciastej). Chyba, że były jakieś reparacje
Jeśli chodzi o chassis:
Górne dwa są z mojego, jeszcze przed renowacją, dolne z "sieciowego"
Temat podobny był już poruszany - tutaj

Temat podobny był już poruszany - tutaj
Spiga
Dziekuję , czytałem ten temat , ale informacji i zdjęć nigdy za wiele.Czy któryś kolega dysponuje zdjęciem chassis zrobionym z różnych ujeć ,interesuje mnie szczególnie okolica za kólkrm skali na cewki zamkniete w alumniowym kubku .przełącznik przewody wychodzące od spodu , oraz potrzebne mi zdjęcie układu połączeń cewek eliminatora.
-
- 375...499 postów
Mam wrażenie, że to nie cewki w kubkach a raczej kondensatory
resztę mogę obfocić po 20.09

resztę mogę obfocić po 20.09
Spiga
Może tak być , bardzo proszę ofocenie szczególnie połączeń za plastikowym kółkiem skali , i podlączeń cewek eliminatora.spiga pisze:Mam wrażenie, że to nie cewki w kubkach a raczej kondensatory
Podbijam
wersjka z pionową skrzynką.

Sukam również zdjęcia tylnej ścianki którą muszę dorobić do swojego radyjka, a w internetach ni makogigogi pisze:resztę mogę obfocić po 20.09