Gniazdo jack - jak to połączyć?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Gniazdo jack - jak to połączyć?
Mam takie gniazdo monofoniczne jack (6,3 mm). Podobno z wyłącznikiem. Drugiej strony nie widać, ale tam są też dwa wyprowadzenia. Jak to połączyć, albo jak to w ogóle działa?
_
- przemak
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Re: Gniazdo jack - jak to połączyć?
Raczej z "rozłącznikiem" 
Podłączyć normalnie, tak jak trzeba, nie rozumiem pytania?

Podłączyć normalnie, tak jak trzeba, nie rozumiem pytania?
Problem w tym, że rzeczonego gniazdka nie mam w rękach (jestem poza domem). Ale chcę wszystko wiedzieć, gdy wrócę.
Ktore końcówki służą do podłączenia sygnału (masa, gorący)? Te wiodące do styków dolnych (czyli widoczne na zdjęciu, czy górnych, z przetłoczeniem (oczka do lutowania z tyłu, niewidoczne)?
Ja akurat "rozłącznika" nie będę potrzebował, ale do czego on jest wykorzystywany?

Ja akurat "rozłącznika" nie będę potrzebował, ale do czego on jest wykorzystywany?
_
To jakich ty gniazd do tej pory używałeś, ze nie wiesz jak to działa? Wystarczy włozyc wtyk aby zrozumieć.
- przemak
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Do tych, co ich nie widać, masa bliżej nakrętkifugasi pisze:Problem w tym, że rzeczonego gniazdka nie mam w rękach (jestem poza domem). Ale chcę wszystko wiedzieć, gdy wrócę.Ktore końcówki służą do podłączenia sygnału (masa, gorący)? Te wiodące do styków dolnych (czyli widoczne na zdjęciu, czy górnych, z przetłoczeniem (oczka do lutowania z tyłu, niewidoczne)?

- przemak
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Odwrotnie, do tych, co ich nie widać na zdjęciu, a nie tych pod spodem.
jak ma być na wejściu to styk wolny (lewy górny) należy polączyć z masą.
Tzn. wejście jest (przez ten rozłącznik przy braku włożonego wtyku) zwierane do masy? W jakim celu? Likwidacja ew. szumu?
_
Jak chcesz odbierać radio Tirana to możesz nie łączyć...