Spróbuję, na razie użyłem "N-77 Grafit w aerozolu" dobry jest do ekranowania lamp, 2 rezystory wstały po miejscowej aplikacji, ale na pozostałych grafit uciekał jakby tłuste były te porcelanki (a acetonem myłem).
Pojawił mi się problem użytkowy, radio się samo przestraja gwałtownie, trzeba korygować o jakiś 1cm na skali, ale wystarczy wygenerować jakieś zakłócenie w postaci trzasku (włączyć np odkurzacz) i wraca na miejsce. Oczywiście ten efekt jest dostępny po kilkugodzinnym graniu, czyli na ciepło.
Raczej kondensator, ale który może mieć wpływ na odstrajanie ? C5 ? (ten jest nitowany i zalewany smołą) C1 nie używam, C2 i C3 są innej konstrukcji - bakelitowe kostki (powojenne niestety) wiec nie powinny robić problemu.
schemat:
download/file.php?id=69283
Philipsa 947a
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 75...99 postów
-
- 3125...6249 postów
Re: Philipsa 947a
Tomaszu Szanowny nasz "Chrzanie":
pewnie miałeś na myśli "Sjewjer" rosyjski (może trzeba szukać wersji zanglicyzowanej "syever" w Googlach,albo ostatecznie"sever", ale może pokazać cesarza Septymiusza Sewera w Wikipedii wersji nie polskiej.
"Sewer" po angielsku ma bliski związek ze ściekami, a to zupełnie inna bajka,dlatego Google durnieją w temacie radiowym przy |sewer|.
Piszę to , aby pomóc,a nie aby robić sobie z Kogokolwiek "qrzy owoc":-)
Pozdrawiam .
Jacek
pewnie miałeś na myśli "Sjewjer" rosyjski (może trzeba szukać wersji zanglicyzowanej "syever" w Googlach,albo ostatecznie"sever", ale może pokazać cesarza Septymiusza Sewera w Wikipedii wersji nie polskiej.
"Sewer" po angielsku ma bliski związek ze ściekami, a to zupełnie inna bajka,dlatego Google durnieją w temacie radiowym przy |sewer|.
Piszę to , aby pomóc,a nie aby robić sobie z Kogokolwiek "qrzy owoc":-)
Pozdrawiam .
Jacek