składam (od wczoraj
Zatra TG 2-10-666
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
karczoch
- 100...124 posty

Zatra TG 2-10-666
Witam wszystkich i mam takie pytanie
składam (od wczoraj
) wzmacniacz gitarowy z EdW 12/2005. Czy Zatra TG 2-10-666 którą znalazłem w rupieciach może zastąpić zalecane TG 5-46-666 TG 2,5-1-666 itp.? Jaka będzie różnica? Jeśli głupio pytam to wybaczcie ale jestem lajkonikiem jeśli chodzi o elektronikę
składam (od wczoraj
-
Beniek
-
karczoch
- 100...124 posty

Dzięki - to jednak duża frajda znaleźć coś w rupieciachBeniek pisze:ja aktualnie uzywam takie trafko zamiast tg5 i współpracuje z EL84 narazie nie mam z nim zadnych problemów. Jest minimalnie cichsze.
A więc możesz zastosować je bez problemu.
A przy okazji które odczepy - górne czy dolne idą na głośnik?
-
Beniek
a to sprawdz samemukarczoch pisze:Dzięki - to jednak duża frajda znaleźć coś w rupieciachBeniek pisze:ja aktualnie uzywam takie trafko zamiast tg5 i współpracuje z EL84 narazie nie mam z nim zadnych problemów. Jest minimalnie cichsze.
A przy okazji które odczepy - górne czy dolne idą na głośnik?
-
karczoch
- 100...124 posty

dzięki -Beniek pisze:a to sprawdz samemukarczoch pisze:Dzięki - to jednak duża frajda znaleźć coś w rupieciachBeniek pisze:ja aktualnie uzywam takie trafko zamiast tg5 i współpracuje z EL84 narazie nie mam z nim zadnych problemów. Jest minimalnie cichsze.
A przy okazji które odczepy - górne czy dolne idą na głośnik?mierząc uzwojenia omomierzem mniejsza rezystancja uzwijenie wtórne wieksza pierwotne (góra uzw. wtórne).