Oscylograf katodowy typ K 205 ELPO
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 15...19 postów
Oscylograf katodowy typ K 205 ELPO
Tym razem mam do sprzedania sprawny zabytek polskiej myśli technicznej, oscylograf katodowy typ K 205 produkcji Zakładów Wytwórczych Elektronowych Przyrządów Pomiarowych ELPO. Sprzęt bardzo sędziwy ale działa.
Link do aukcji:
http://allegro.pl/oscylograf-oscyloskop ... 59353.html
Cechuje się bardzo solidną budową, co przekłada się na jego wagę ok 16 kg.
Link do aukcji:
http://allegro.pl/oscylograf-oscyloskop ... 59353.html
Cechuje się bardzo solidną budową, co przekłada się na jego wagę ok 16 kg.
Egzergetyczny
- romanradio
- 1250...1874 posty
Re: Oscylograf katodowy typ K 205 ELPO
Witam
z całym szacunkiem:
1-przeczytałem Twoje posty,wszystkie dotyczą ofert sprzedaży
2- Koledzy z forum to nie "pierwsza naiwna",sami znajdują na Allegro interesujące kolekcjonera oferty
3-j/w znają także taryfy pocztowe,ogólnodostępne w internecie. Poczta Polska-PACZKA-48 (dostawa do 2 dni) wagi do 30 kG to koszt 25,50 pln,skąd się wzięło 42 pln za poleconą ekonomiczną (?).Dlatego nie będę licytował,choć zbieram takie paści.Sam od czasu do czasu coś sprzedaję na Allegro (jak wielu z forum),ale koszt wysyłki jest u mnie 100% zgodny z taryfą,bez doliczania za pakowanie,dojazd na pocztę itp pomysły.I nie trąbię o tym na Triodzie,pisząc raczej o sprawach ciekawych dla innych ( w moim mniemaniu)
pozdrawiam uprzejmie
Roman
z całym szacunkiem:
1-przeczytałem Twoje posty,wszystkie dotyczą ofert sprzedaży
2- Koledzy z forum to nie "pierwsza naiwna",sami znajdują na Allegro interesujące kolekcjonera oferty
3-j/w znają także taryfy pocztowe,ogólnodostępne w internecie. Poczta Polska-PACZKA-48 (dostawa do 2 dni) wagi do 30 kG to koszt 25,50 pln,skąd się wzięło 42 pln za poleconą ekonomiczną (?).Dlatego nie będę licytował,choć zbieram takie paści.Sam od czasu do czasu coś sprzedaję na Allegro (jak wielu z forum),ale koszt wysyłki jest u mnie 100% zgodny z taryfą,bez doliczania za pakowanie,dojazd na pocztę itp pomysły.I nie trąbię o tym na Triodzie,pisząc raczej o sprawach ciekawych dla innych ( w moim mniemaniu)
pozdrawiam uprzejmie
Roman
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
---------------------------------------------
No właśnie trąbisz i nie wiadomo po co.romanradio pisze:koszt wysyłki jest u mnie 100% zgodny z taryfą,bez doliczania za pakowanie,dojazd na pocztę itp pomysły.I nie trąbię o tym na Triodzie
Masz prawo wysłać za darmo, a inni mają prawo doliczyć 15 zł za zmarnowaną godzinę i 10 zł za wypalone paliwo.
Co do przedmiotowego ogłoszenia, to jest wyraźnie napisane, że koszt przesyłki jest za paczkę "nie kopać, nie rzucać !", za co jak wiadomo wszyscy przewoźnicy sobie doliczają, więc już zupełnie nie wiadomo po co zabrałeś głos.
Póki co jest 91 zł z wysyłką, więc chyba nie drogo, a jak nie chcesz kupić, to nie kupuj.
I nie trąb o tym na Triodzie.
-
- 15...19 postów
Dzięki tuxcnc za wyjaśnienie. Jest właśnie tak, jak piszesz. Opcja „ostrożnie” bardzo podraża przesyłkę. Stoi to jak wół w mojej ofercie na Allegro. Dziwne że romanradio to przeoczył. Faktem jest, że doliczyłem również karton. Przy takiej wadze przesyłki to musi być porządne pudło z wielowarstwowej tektury. Nie jestem takim altruistą jak romanradio i nie chcę dopłacać do transakcji, tym bardziej że kwotę początkową licytacji ustaliłem na bardzo umiarkowanym poziomie. Odpowiadając na zarzuty romanaradio czuje pewne zażenowanie. Rozumiem że na każdym forum musi się znaleźć jakiś szeryf który lubi poustawiać innych użytkowników, żeby potwierdzić swoją pozycję w grupie. Czasami szeryf ma zacięcie księgowe i wytropi 3 albo nawet 4 złote które wg niego nie przysługują sprzedającemu. Tylko szeryfie po co to? Koledzy Forumowicze czy też macie odczucie że zrobiłem coś złego? Ja takiego odczucia nie mam. Jestem użytkownikiem forum od bardzo długiego czasu. Fakt że mało aktywnym, ale czy to jest powód na to żeby mnie „gonić” z działu ogłoszeń?
Egzergetyczny
Jak dla mnie wszystko jest w porządku.
A takimi pierdołami bym się nie przejmował.
Jeśli komuś się nie podoba to niech nie kupuje. Biznes is biznes.
Kto będzie chciał to kupi.
Z doświadczenia wiem, że transakcje z "filozofami, cudakami, marudami (jak zwał tak zwał)" kończą się źle.
A takimi pierdołami bym się nie przejmował.
Jeśli komuś się nie podoba to niech nie kupuje. Biznes is biznes.
Kto będzie chciał to kupi.
Z doświadczenia wiem, że transakcje z "filozofami, cudakami, marudami (jak zwał tak zwał)" kończą się źle.
- ^ToM^
- 625...1249 postów
Raczej nic złego nie zrobiłeś, natomiast cenę zweryfikuje rynek. Dla przyszłości w celu ucięcia dyskusji o kosztach wysyłki i pakowania, najlepiej koszty te doliczyć od razu do ceny urządzenia i zamiast wystawiać je za 50 zł wystawić za np. 90 zł a napisać że koszt wysyłki jest wliczony w cenę i wysyłkę dasz 0 zł. Wtedy nikt nie będzie się już niczego czepiał. Sam tak robię. Sprzedaję coś za 20 zł, to od razu wystawiam za 27 czy 30 wliczając przesyłkę i od razu to lepiej wygląda.Egzergetyczny pisze:Koledzy Forumowicze czy też macie odczucie że zrobiłem coś złego? Ja takiego odczucia nie mam. Jestem użytkownikiem forum od bardzo długiego czasu. Fakt że mało aktywnym, ale czy to jest powód na to żeby mnie „gonić” z działu ogłoszeń?
Pozdrawiam!
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
A księgowi w allego się cieszą... bo wtedy koszty transportu są również objęte prowizją^ToM^ pisze: Dla przyszłości w celu ucięcia dyskusji o kosztach wysyłki i pakowania, najlepiej koszty te doliczyć od razu do ceny urządzenia i zamiast wystawiać je za 50 zł wystawić za np. 90 zł a napisać że koszt wysyłki jest wliczony w cenę i wysyłkę dasz 0 zł.

Fakt, że 2zł to nie majątek (ale chciałbym takie dodatkowe 2zł otrzymać od każdej aukcji allegro z jednego roku

Generalnie nie bardzo rozumiem problem, jak się nie podobają warunki sprzedawcy to się nie kupuje - tyle w temacie.
Sprzedawca jak widać nie ma ochoty pakować za darmo - to jest WYŁĄCZNIE JEGO DECYZJA..
Czasami sam się zastanawiama dlaczego "pracuję" za 1.50zł za godzinę pakując sprzedany na allegro sprzęt....
- Valdi5
- 1250...1874 posty
."Locutus":
Generalnie nie bardzo rozumiem problem, jak się nie podobają warunki sprzedawcy to się nie kupuje - tyle w temacie.
Sprzedawca jak widać nie ma ochoty pakować za darmo - to jest WYŁĄCZNIE JEGO DECYZJA.]
Potwierdzam w 100%
Poszukuję radia lub szczątki:
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu