Telefunken Hymnus 101
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Telefunken Hymnus 101
Witam zakupiłem sobie to zacne radyjko.Radyjko gra cicho na jednym kanale , bedę próbował przywrócić mu pełną sprawność potrzebuje od dobrych ludzi pomocy oraz schematu 

-
- 625...1249 postów
Re: Telefunken Hymnus 101
Cześć,
Schemat masz na Radiomuseum: http://www.radiomuseum.org/r/telefunken ... i_101.html
Ściągasz za free.
Pozdrawiam!
Schemat masz na Radiomuseum: http://www.radiomuseum.org/r/telefunken ... i_101.html
Ściągasz za free.
Pozdrawiam!
Ten schemat na tej stronie widziałem ,, za free,, nie da rady albo nie wiem jak , ni ma się konta to ni da rady
.Może dobra dusza z kontem na radiomuseum pomoże ?

-
- 625...1249 postów
Kliknij na powiększonym schemacie, potem podaj imię, nazwisko, e-mail i odhacz, że nie jesteś robotem. I na e-maila Ci przyjdzie. Ograniczenia: 3 strony dziennie i 10 w ciągu 30 dni.
-
- 1875...2499 postów
Poszukam w archiwach.Powinienem mieć.Koszt 1 piweczko Tatra albo Namysłów.Warte zrobienia bo piękne i gra doskonale.Mam w kolekcji.
Tomasz
Tomasz
Ok. 1 piweczkiem to nie opłaca się gęby smrodzić .... Dwójka to liczba Boża , dwójka Tomaszu ! Oczywiście że będzie jak bum cyk cyk!
Bardzo Cię proszę Tomaszu poszukaj i pomóż w naprawie , te z radiomuseum schematy sciągają się , ale jakość kiepska i wzrok już nie ten...Dzięki kolegom.A radyjko piękne i gra też piknie (na 1 kanale).

-
- 1875...2499 postów
Wow.To powiem tak:Boh trojcu ljubit.
Toomaszu,napisz dokladnie na priv jakie masz objawy.Sprawdź czy sygnal wychodzi z diodowego i jakiej jakości..Schematu szukam ale po awarii kompa nieco mi poginęło.Jak nie znajdę w czeluściach to sciągnę z radiomuseum.Na pocżątek wylutuj wszystkie tranzystory w podejrzanej końcówce i sprawdź czy dobre,Także diody .Sprawdź rezystory emiterowe i napiecia dochodzące z zasilacza.To prosta końcowka i nie sprawi problemów.
Tomasz
PS Schemacik sie odnalazł.Nieco udziwniony i ma żaroweczki w końcówce pracujące jako bezpiecznik i termistor,Spotkalem także Telefunkena 1000 Quadro mały receiver full quadro gdzie żarówki pracowaly jako yransoptory.Nie wiem co inzynierom Tfk strzelilo wtedy do łba.
Daj głos na chrzan49@gmail.com to podęślę.
Tomasz
Toomaszu,napisz dokladnie na priv jakie masz objawy.Sprawdź czy sygnal wychodzi z diodowego i jakiej jakości..Schematu szukam ale po awarii kompa nieco mi poginęło.Jak nie znajdę w czeluściach to sciągnę z radiomuseum.Na pocżątek wylutuj wszystkie tranzystory w podejrzanej końcówce i sprawdź czy dobre,Także diody .Sprawdź rezystory emiterowe i napiecia dochodzące z zasilacza.To prosta końcowka i nie sprawi problemów.
Tomasz
PS Schemacik sie odnalazł.Nieco udziwniony i ma żaroweczki w końcówce pracujące jako bezpiecznik i termistor,Spotkalem także Telefunkena 1000 Quadro mały receiver full quadro gdzie żarówki pracowaly jako yransoptory.Nie wiem co inzynierom Tfk strzelilo wtedy do łba.
Daj głos na chrzan49@gmail.com to podęślę.
Tomasz
-
- 1875...2499 postów
Świdnicę prosimy o opis naprawy.
Tomasz
Tomasz
Tomaszu ,oczywiście że zdam relacje , chwilowo odłożyłem naprawę ,ale nie na długo .Dziękuję Ci jeszcze raz za schemat (czytelny i wyrażny) i pomoc 

-
- 1875...2499 postów
Rad staratsa tawariszcz Foma.
Tomasz
Tomasz