Luźne rozmowy audiofilskie
Moderator: gsmok
-
- 125...249 postów
Luźne rozmowy audiofilskie
Bardzo proszę tu o rozmowę na różne tematy, które nie mają swojego osobnego miejsca.
Różowy za niewinność ! 

-
- 125...249 postów
-
- 125...249 postów
Re: Luźne rozmowy audiofilskie
a. posiadanie prawa jazdy nie czyni Cię kierowcą rajdowymPaczący kot pisze:
Głuchy nie jestem, ukończyłem szkołę muzyczną II stopnia.Ciekawy jestem , czy potrafisz odróżnić obój od klarnetu na żywo nie widząc instrumentów ???
b. klarnet ? A Ty odróżniasz flet podłużny od poprzecznego ?
Czy ktoś tu kataloguje sprzęt w/g ceny ? Na razie rozmawiamy o podstawowych sprawach jak - odsłuch .Vic384 pisze:Czesc
Jak moze odroznic, jesli tam nie ma interkonektow po 1000zl nie mowiac o zlotych bezpiecznikach ?
Prosze nie byc az tak wymagajacym !
Pozdrowienia
Czy to wszystko na co Ciebie stać ?slawekmod pisze: Myślę że masz problemy z logicznym myśleniem.
Nie , znów błąd. Problem masz Ty gdyż nie potrafisz usiąść w fotelu i przesłuchać jedno nagranie. Potrafisz tylko bezdusznie rozbierać je na czynniki , a wnioski dalej są błędne.przemak pisze: Po "testach" odnośnie opisania sceny ze zdarzeniami w przeciwfazie uważam, że problemy ze słuchaniem mają wszyscy, którzy się w tych "testach" wypowiadają.
1.Piotr pisze:Chętnie przyjadę. Nie narażałbym Cię przecież na słuchanie w obcym systemie.
Nie producentowi, tylko czytelnikowi, czy generalnie czytelnikom forum. Piszesz coś na forum, a ja chciałbym abyś poparł to dowodem, bo wydaje mi się, że mijasz się z prawdą.szaza vel PiotrKrys pisze:A właściwie czemu ja mam coś udowadniać producentowi audio ? Chyba coś tu jest nie tak.
Znasz te testy ? :
http://highfidelity.pl/@main-2373&lang
http://www.highfidelity.pl/@main-360&lang
zechciej sobie podjechać kilka kilometrów do Pana Pacuły i on Ci wszystko wytłumaczy. Nie rób z siebie męczennika

Ty masz negatywne podejście do audiofili, z jakiego powodu mam Cię wpuszczać do swojego mieszkania ?
Sam się doucz reprezentując branżę audio.
2. Jeżeli nie jesteś producentem to co robią te linki pod Twoimi postami ? To nie jest reklama ? Ok , rozumiem

Różowy za niewinność ! 

-
- 625...1249 postów
Nie mam żadnego problemu z rozpoznaniem dźwięku w przeciwfazie. Jest to zjawisko niewystępujące w przyrodzie, więc doskonale słyszalne, dziwię się, że ludzie mieniący się słyszącymi dają się naciągać na takie rzeczy. Podałem przykład w tamtym wątku, powiedz, z jakiego kierunku słychać mój sinusPiotrKrys pisze:Nie , znów błąd. Problem masz Ty gdyż nie potrafisz usiąść w fotelu i przesłuchać jedno nagranie. Potrafisz tylko bezdusznie rozbierać je na czynniki , a wnioski dalej są błędne.przemak pisze: Po "testach" odnośnie opisania sceny ze zdarzeniami w przeciwfazie uważam, że problemy ze słuchaniem mają wszyscy, którzy się w tych "testach" wypowiadają.

-
- 125...249 postów
Czy nie dostałeś odpowiedzi ?przemak pisze: Nie mam żadnego problemu z rozpoznaniem dźwięku w przeciwfazie. Jest to zjawisko niewystępujące w przyrodzie, więc doskonale słyszalne, dziwię się, że ludzie mieniący się słyszącymi dają się naciągać na takie rzeczy. Podałem przykład w tamtym wątku, powiedz, z jakiego kierunku słychać mój sinus
Różowy za niewinność ! 

-
- 375...499 postów
Odróżniam.PiotrKrys pisze: A Ty odróżniasz flet podłużny od poprzecznego ?
Co ja pacze ?
-
- 625...1249 postów
Oczywiście, że dostałem: "Przesłuchałem , nie mogę określić jednego kierunku . Dźwięk wybrzmiewa mi od godziny 11 do 13 rozchodzi się trochę na zewnątrz kolumn". Nie możesz określić kierunku, z którego dochodzi moja sinusoida, ale identycznie spreparowane efekty u Watersa już precyzyjny kierunek mają?PiotrKrys pisze:Czy nie dostałeś odpowiedzi ?przemak pisze: Nie mam żadnego problemu z rozpoznaniem dźwięku w przeciwfazie. Jest to zjawisko niewystępujące w przyrodzie, więc doskonale słyszalne, dziwię się, że ludzie mieniący się słyszącymi dają się naciągać na takie rzeczy. Podałem przykład w tamtym wątku, powiedz, z jakiego kierunku słychać mój sinus

-
- 125...249 postów
Tak Watersa można już zlokalizować. Od chyba 15 lat nic w tej kwestii się nie zmieniło.przemak pisze:Oczywiście, że dostałem: "Przesłuchałem , nie mogę określić jednego kierunku . Dźwięk wybrzmiewa mi od godziny 11 do 13 rozchodzi się trochę na zewnątrz kolumn". Nie możesz określić kierunku, z którego dochodzi moja sinusoida, ale identycznie spreparowane efekty u Watersa już precyzyjny kierunek mają?PiotrKrys pisze:Czy nie dostałeś odpowiedzi ?przemak pisze: Nie mam żadnego problemu z rozpoznaniem dźwięku w przeciwfazie. Jest to zjawisko niewystępujące w przyrodzie, więc doskonale słyszalne, dziwię się, że ludzie mieniący się słyszącymi dają się naciągać na takie rzeczy. Podałem przykład w tamtym wątku, powiedz, z jakiego kierunku słychać mój sinus
Różowy za niewinność ! 

-
- 625...1249 postów
I tu się różnimy i tak chyba zostanie.PiotrKrys pisze:Tak Watersa można już zlokalizować. Od chyba 15 lat nic w tej kwestii się nie zmieniło.przemak pisze:Oczywiście, że dostałem: "Przesłuchałem , nie mogę określić jednego kierunku . Dźwięk wybrzmiewa mi od godziny 11 do 13 rozchodzi się trochę na zewnątrz kolumn". Nie możesz określić kierunku, z którego dochodzi moja sinusoida, ale identycznie spreparowane efekty u Watersa już precyzyjny kierunek mają?
-
- 125...249 postów
Dobra. Mniejsza z tym.przemak pisze:I tu się różnimy i tak chyba zostanie.PiotrKrys pisze:Tak Watersa można już zlokalizować. Od chyba 15 lat nic w tej kwestii się nie zmieniło.przemak pisze:Oczywiście, że dostałem: "Przesłuchałem , nie mogę określić jednego kierunku . Dźwięk wybrzmiewa mi od godziny 11 do 13 rozchodzi się trochę na zewnątrz kolumn". Nie możesz określić kierunku, z którego dochodzi moja sinusoida, ale identycznie spreparowane efekty u Watersa już precyzyjny kierunek mają?
Zajmujesz się zawodowo realizacją dźwięku ?
Różowy za niewinność ! 

-
- 625...1249 postów
Tak, jest stopka, jest infoPiotrKrys pisze: Dobra. Mniejsza z tym.
Zajmujesz się zawodowo realizacją dźwięku ?

-
- 125...249 postów
A czy używasz może wzmacniaczy klasy D ? Chodzi mi dokładnie o lapgrupen ipd.przemak pisze:
Tak, jest stopka, jest info
Różowy za niewinność ! 

-
- 625...1249 postów
Nie, w ogóle, to są nagłośnieniowe zabawki, ja jestem studyjny 
Jak trzeba, to cośtam zrobię na paczkach zastanych, i wtedy tam są impulsowe zazwyczaj, ale nie przywiązuję do tego większej wagi.

Jak trzeba, to cośtam zrobię na paczkach zastanych, i wtedy tam są impulsowe zazwyczaj, ale nie przywiązuję do tego większej wagi.
-
- 125...249 postów
Może masz kontakty ? , chciałbym wypożyczyć taki wzmacniacz na próbę.
Różowy za niewinność ! 

-
- 625...1249 postów
Laby są powszechnie używane w dobrych firmach, na pewno w Poznaniu ma Fotis i Gigant, da się pożyczyć, nie trzeba kontaktów, tylko by trzeba zapłacić
Mogę się dowiedzieć, ale jak nie jesteś z Poznania, to lepiej szukać na miejscu. Uwaga - pełno podróbek jest, niby takich samych, ale...