Ho! ho! ho! Pan jesteś empiryk-wrażliwiec.PiotrKrys pisze:Zgodzę się z Tobą dopiero po odsłuchaniu urządzenia.
to takie niedzisiejsze.
Moderator: gsmok
Ho! ho! ho! Pan jesteś empiryk-wrażliwiec.PiotrKrys pisze:Zgodzę się z Tobą dopiero po odsłuchaniu urządzenia.
Teoretyków internetowych jest w koło na pęczki ....kolawski pisze: Ho! ho! ho! Pan jesteś empiryk-wrażliwiec.
to takie niedzisiejsze.
Och, niepotrzebnie byłem uszczypliwy, przepraszam Pana.PiotrKrys pisze:Teoretyków internetowych jest w koło na pęczki ....kolawski pisze: Ho! ho! ho! Pan jesteś empiryk-wrażliwiec.
to takie niedzisiejsze.
Właśnie to potwierdzasz.PiotrKrys pisze:
Teoretyków internetowych jest w koło na pęczki ....
Brencik_ pisze:Właśnie to potwierdzasz.PiotrKrys pisze:
Teoretyków internetowych jest w koło na pęczki ....
Czy Ci się to podoba, czy nie, nota katalogowa zawiera informacje, które przesądzają o pewnych parametrach. Nie wyprostujesz nieliniowej charakterystyki, nie poszerzysz pasma, nie zmniejszysz zniekształceń itd.PiotrKrys pisze:Czy na podstawie noty katalogowej układu czy lampy jesteś w stanie ocenić jak gra cały układ ?
O jakich parametrach piszesz ? Bo chyba nie o zniekształceniach przy pełnej mocy ?tuxcnc pisze:Czy Ci się to podoba, czy nie, nota katalogowa zawiera informacje, które przesądzają o pewnych parametrach. Nie wyprostujesz nieliniowej charakterystyki, nie poszerzysz pasma, nie zmniejszysz zniekształceń itd.
Można na dobrych podzespołach zbudować kiepski układ, ale na odwrót nie da rady.
To jest klasyczny trolling - próbujesz zasypać mnie bezsensownymi pytaniami, licząc na to, że albo nie będę umiał odpowiedzieć, albo palnę jakąś głupotę.PiotrKrys pisze:O jakich parametrach piszesz ?
O co Ci chodzi, masz problem ze zrozumieniem prostego pytania ? Myślisz, że koniecznie czekam na Twoje potknięcie ? Przecież wymijającymi odpowiedziami sam dajesz odpowiedni obraz Twojej wiedzy.tuxcnc pisze:To jest klasyczny trolling - próbujesz zasypać mnie bezsensownymi pytaniami, licząc na to, że albo nie będę umiał odpowiedzieć, albo palnę jakąś głupotę.
Nic z tego !
Jak nie wiesz jakie parametry są podawane w notach katalogowych, to sobie kilka not przejrzyj.
A ja uważam, że "odsłuchać" to można i fotel na którym się słucha. Jestem przekonany, a nawet tego pewny, że lepiej się słyszy siedząc w skórzanym fotelu niż na drewnianym taborecie.PiotrKrys pisze:Uważam, że aby ocenić podany wzmacniacz (...) trzeba go odsłuchać
Pisałeś coś o trollingu ? Niewygodne pytanie i już betontuxcnc pisze:A ja uważam, że "odsłuchać" to można i fotel na którym się słucha. Jestem przekonany, a nawet tego pewny, że lepiej się słyszy siedząc w skórzanym fotelu niż na drewnianym taborecie.
Absolutnie nie. To Ty się uparłeś prowadzić dyskusję w kierunku "na manowce".PiotrKrys pisze:Pisałeś coś o trollingu ? Niewygodne pytanie i już beton![]()
Jesteś moim idolemtuxcnc pisze: Zacząć by trzeba od tego, że pytanie "jak gra wzmacniacz" jest po prostu głupie. Wzmacniacz nie gra, wzmacniacz wzmacnia. To jak wzmacnia można zmierzyć porównując sygnały na wejściu i wyjściu.
Podaj te parametry, które go dyskwalifikują , masz przecież notę katalogową i ją znasz jak się wypowiadasz.tuxcnc pisze:
Znasz takie powiedzenie, że łańcuch jest tak mocny jak jego najsłabsze ogniwo ?
Nie da się wzmocnić łańcucha nie zmieniając najsłabszego ogniwa, podobnie jest ze wzmacniaczem na TDA-cośtam.
Nawet jak wstawisz w układ sto pozłacanych kondensatorów, to i tak parametrów układu scalonego nie przeskoczysz.
Trudno to zrozumieć ?
Znowu mylisz pojęcia.PiotrKrys pisze:Czy pytanie typu : Czy sposób wzmocnienia tego danego wzmacniacza odpowiada/podoba się Twojemu zmysłowi słuchu ? byłoby dla Ciebie właściwe ?
Zgadzam się z Tobą !tuxcnc pisze:Znowu mylisz pojęcia.
Ja nie mam nic przeciwko słuchaniu muzyki na czymś takim : https://www.aliexpress.com/item/Simples ... 74295.html .
Natomiast za pisanie, że to jest "2 x 500 Watts Super Power Loud" wieszał bym na latarniach.
Rozumiesz ?