Diora romans
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 50...74 posty
Diora romans
Witajcie otóż mam problem jak wymienić kondensator który ma dodatkowe wyprowadzenie na masę.Nowe kondensatory nie mają wyprowadzenia. Jak podłączyć ten nowy bez masy czy macie jakiś patent ?
Ostatnio zmieniony ndz, 26 marca 2017, 17:57 przez Krzychu, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzychu
-
- 1250...1874 posty
Re: Diora romans
Może byś sprecyzował, o jaki kondensator chodzi ??? Jakie wyprowadzenie masy ??? może pokaż na zdjęciu o co Ci chodzi...
µ Ω ± ÷ Π φ × Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
-
- 375...499 postów
Re: Diora romans
Witam KolegęKrzychu pisze:Witajcie otóż mam problem jak wymienić kondensator który ma dodatkowe wyprowadzenie na masę.Nowe kondensatory nie mają wyprowadzenia. Jak podłączyć to nowy bez masy czy macie jakiś patent ?
Wioskuję że chodzi o kondensator który ma trzy wyprowadzenia a nie jak współczesne kondensatory dwa.Jedno z tych wyprowadzeń było wpięte do masy i jest to ekran.Ja rozwiązuję to w ten sposób że owijam współczesny kondensator cieniutką blaszką miedzianą i dolutowuję wyprowadzenie które następnie lutuję do masy.Całość chowam w czarna koszulkę termokurczliwą .Trzeba uważać aby blaszka nie miała styku z wyprowadzeniami kondensatora.Pozdrawiam Darek.
-
- 50...74 posty