Cześć

Dzięki za uznanie - ja podziwiam zawsze Twoje konstrukcje i technologie
A widzisz - dobrze podejrzewałem, że płyta przednia i tylna niekoniecznie musi być z bakelitu, który owszem, kiedyś występował w takiej kolorowej formie, ale dzisiaj zdobyć takie nakrapiane płyty było by niełatwo (chyba z rozbiórki).
I tak moje uznanie za artystyczną rekonstrukcję
Ja swój ostatni zasilacz też umieściłem w zaadaptowanej obudowie, przez co musiałem zmagać się pewnymi ograniczeniami (mało miejsca), ale skoro obudowa już była....
Z napisów musi być to co niezbędne i tak, żeby było wiadomo o co chodzi. Sposób rozmieszczenia (poziomo, a może pionowo lub pod kątem), rozmiar i krój fontów też mają znaczenie - no i kontrastowość względem tła. Dla stylizowanych na stare urządzeń teoretycznie można dawać fonty a'la lata dwudzieste - ale niestety ich krój jest tak słabo widoczny (cienkie i ozdobne), że tylko nieliczne nadają się jako tako na napisy.
Ja powoli przymierzam się do budowy jeszcze jednego zasilacza - o jeszcze innej konstrukcji i zastosowaniu. Na razie będę nawijał transformator, a rozglądam się za miernikami tablicowymi (potrzebuję 6 szt.).
Obudowa oczywiście w stylu podobnym do poprzednich
Ps. Widzę, że nie otrzymuję powiadomień o odpowiedzi na moje posty od programu forum - na szczęście wszedłem sam na forum i sprawdziłem jakie są nowe posty