Radio Graetz 50W

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

kogigogi

Radio Graetz 50W

Post autor: kogigogi »

Witam.
Czy ktoś z szanownych kolegów posiada to radio? Jeżeli ktoś posiada bardzo bym prosił o zdjęcie środka radia po wyjęciu lampy prostowniczej .I czy może posiada ktoś przednie gałki do tego radia na zbyciu?
Dziękuje Tomek.
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Radio Graetz 50W

Post autor: Marcin K. »

Cześć! Mam to radio, wersja z oczkiem, napisz co konkretnie Ci potrzeba żeby sfotografować. Gałki mam w swoim egzemplarzu prócz gałki zmiany zakresów. Wieczorem zrobię foto.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
kogigogi

Cześć .
Dzięki za odzew ja mam egzemlarz bez oczka .Potrzebuję foty ze środka ,dokładnie po wyjęciu AZ11 zdjęcia głośnika z transformatorem, oraz szczggóły połączeń tychże.Czytałem Twoje posty odnośnie gałeczek , ja mam dokładnie odwrotnie przełącznik zakresów mam orginał w dobrym stanie , natomiast przód jak na foto.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Cześć! Przepraszam, że dzisiaj wklejam a nie wczoraj, były inne sprawy... Mam nadzieję że starczy a jeśli nie to robimy dalej :-) No i wyszło, że już nie kontroluję kolekcji bo okazało się, że mój Graetz też jest bez oczka :-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
kogigogi

O dzięki , w zupełności mi wystarczą te foty . Działa twój sprzęt?
Ha! a dzięki zdjęciom od Ciebie ,podłączyłem i odpaliłem radyjko.Gra i buczy elegancko na wszystkich zakresach , trochę cicho bo ECL11 wyeksplatowana , okutnie osmolona i coś w niej lata w środku, no i głośnik strasznie sztywne zawieszenia mial , ale troszke je przesmarowałem , rozruszałem i jest ok.Dziękuję jeszcze raz za zainteresowanie i pomoc.Tomek.
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Witaj. Nie ma problemu. Moje radio niestety nie gra, sporo kondensstorów wyschło, ma spore upływy i się ,,gotują'' pod napięciem. W wolnym czasie powrócę do niego.
Jak uruchomiłeś swoje to gratuluję! Pozdrawiam.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU