Witam!
Dostałem takiego składaczka od znajomego, i chciałbym się o nim możliwie najwięcej dowiedzieć. Zrobiony na bazie wnętrza od DKE 38, skróconego w bardzo chamski sposób. Dwie lampy, 6F6 i 6K7C, ciekawy prostownik selenowy. Polski głośnik z datą 1950. Nie zachował się fragment (chyba) rezokartowego chassis z tabliczką znamionową. Dość ciekawa kostrukcja skrzynki, twórca chyba lubił dobry bass, skoro umieścił głośnik tyłem do przodu
Myślę uruchomić to w tej postaci, później może szarpnę się na zrobienie repliki podstawy montażowej, ułożę wszystko jak fabryka chciała i zbiję normalniejszą obudowę.
Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam
pomysłowość majsterklepki godna podziwu.Ten ciekawy prostownik pochodzi z czasów niemiecko-hitlerowskich,powinno być na nim logo S&H czyli Siemens Halske.Szkoda,że to nie pokrewny VE 301,bo mam drobnicę części do takiego
pozdrawiam R
**** German Death Camps***
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
Niestety, prostownik nie ma żadnych sygnowań.
Ku mej uciesze okazało się, że twórca "pokraka" zachował tabliczkę znamionową, zamocował ją nad gniazdami tak jak w oryginale, była po prostu zamocowana nadrukiem w dół. Niestety nie ma róży bez kolców, czy jak to się tam mówi. Wymęczona płytka rezokartowa z gniazdami się rozsypała, i będę musiał wykombinować jak ją złożyć do kupy. Zrysowałem prosty schemat, którego zdjęcie dołączam wraz z kolejnymi zdjęciami radia.
Jeżeli da się tego cudaka uruchomić, to chętnie dowiem się jak.
Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.