W tym roku największa polska wystawa sprzętu audio (i video) odbywa się w dniach 4-6 listopada. A więc już, już.
Zapraszam serdecznie do pokoju 211 w Sobieskim. Przytargamy tam kilka ciekawych wzmacniaczy (hybrydowy Bright MK3, tranzystorowy SOL III, premierowo Bright MK4, a do oglądania parę innych, w tym coś lampowego, a nawet sprzęty studyjne).
Komplet uzupełnią zestawy głośnikowe Wigg-Art. Zapowiada sie smakowicie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam.
I ja wybieram się w tym roku na wystawę. Cieszę się na myśl, że może uda mi się spotkać z kilkoma Kolegami z naszego Forum i nie tylko... Przy okazji będzie można również obejrzeć nowości na rynku sprzętu Audio i Video, poznać trendy i kierunki zmian, które zachodzą w tej branży...
Może i ja się wybiorę, akurat mam urlop, może będzie okazja się spotkać i pogadać na żywo. Co prawda ja staroradiowiec a nie wzmacniaczowiec jestem, ale pooglądać ładne rzeczy zawsze warto
Witam
Ja byłem, odwiedziłem pokój Piotra czyli Haiku Audio, grało u niego naturalnie i z klasą, piękne wzmacniacze i wzorniczo i dźwiękowo. Piotrze gratuluję jakości wykonania, na żywo wygląda to naprawdę profesjonalnie.
Pozdrawiam
Mamy tydzień po wystawie, kurz powoli zaczyna opadać, ekipa odespała i wróciła do pracy.
Prasa pewnie niedługo zamieści jakieś opisy, a tymczasem zobaczcie jak było u nas.
cały rok wybierałem się i nie pojechałem żebym częściej zaglądał na forum na pewno był bym i posłuchał fajnego sprzętu mam nadzieję że za rok Piotrze też będziesz ?
Ja też lubię starocie a współczesne lampiaki i gramofony też są bardzo fajne byłem chyba dwa lata temu i dla mnie najlepiej grający sprzęt był w pokoju J,Sikora grało tak jak ja lubię na samo wspomnienie ciary lecą mi po tyłku z tego co sobie przypominam to jakiś wzmacniacz Piotra też był w którymś pokoju ale nie grał a grało coś innego .
Udało mi się w tym roku odwiedzić wystawę. W ogóle wyjazd był bardzo owocny, gdyż poza zwiedzeniem wystawy miałem okazję spotkać się z kilkoma Kolegami z naszego Forum, a z paroma z nich nie widziałem się przez wiele lat... Było bardzo sympatycznie.
Dzięki uprzejmości Andrzeja (kiedyś udzielał się na Forum jako użytkownik o nicku macska) mam trochę zdjęć, które chcę Wam zaprezentować. Zacznę od urządzeń zbudowanych na lampach elektronowych, czyli głownie wzmacniaczy i przedwzmacniaczy:
Na koniec, dla miłośników czarnych krążków zamieszczam zdjęcia kilku gramofonów, oraz zdjęcie pewnej "osobliwości" - ultradźwiękowej myjki do płyt winylowych z funkcją automatycznego suszenia. Po kilku minutach można zdjąć z urządzenia pięknie i dogłębnie wymytą, wysuszoną i gotową do odtworzenia płytę. Urządzenie posiada wbudowany filtr dla płynu myjącego, co daje pewność, że na płycie nie zostanie ani jeden pyłek, mogący popsuć jakość znajdujących się nie niej utworów...