Miernik Lamp P-508
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 375...499 postów
Miernik Lamp P-508
Witam wszystkich.
Ostatnio odgrzebałem z piwnicy kilka zabawek i wydobyłem między innymi miernik lamp P-508, który zdobyłem jakieś 10 lat temu.
Chciałbym go sprzedać, ale nie mam pewności czy jest 100% sprawny, a chciałbym być uczciwy wobec kupującego. (pewnie kogoś z Was).
Tutaj pytanie: czy jest ktoś z Was w stanie pomóc i napisać jak przeprowadzić test miernika aby móc potwierdzić jego sprawność?
Będę wdzięczny za informacje.
Ostatnio odgrzebałem z piwnicy kilka zabawek i wydobyłem między innymi miernik lamp P-508, który zdobyłem jakieś 10 lat temu.
Chciałbym go sprzedać, ale nie mam pewności czy jest 100% sprawny, a chciałbym być uczciwy wobec kupującego. (pewnie kogoś z Was).
Tutaj pytanie: czy jest ktoś z Was w stanie pomóc i napisać jak przeprowadzić test miernika aby móc potwierdzić jego sprawność?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 1250...1874 posty
Re: Miernik Lamp P-508
Może kolega powiedzieć coś więcej na temat ceny?
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
-
- 375...499 postów
Myślę że najpierw dobrze byłoby wiedzieć czy urządzenie jest 100% sprawne. Od tego zależy cena. Chętnie rozważę różne propozycje. Chciałem wystawić na forum żeby pierwszeństwo mieli forumowicze. Jeśli nikt konkretny się nie zgłosi, wrzucę na allegro.
-
- 1250...1874 posty
Ciężko coś zaproponować , ostatnio strasznie powariowali z cenami polskich mierników.
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
-
- 3125...6249 postów
Na górnej płycie masz wyprowadzenia napięć na gniazdach bananowych. Sprawdź je za pomocą miernika uniwersalnego zmieniając wartości za pomocą przełączników na płycie czołowej.
-
- 375...499 postów
Bez Obciążenia żadnego?gsmok pisze:Na górnej płycie masz wyprowadzenia napięć na gniazdach bananowych. Sprawdź je za pomocą miernika uniwersalnego zmieniając wartości za pomocą przełączników na płycie czołowej.
-
- 375...499 postów
Witam,
Chciałbym odświeżyć temat.
Nie mam kiedy i jak się zebrać za przetestowanie miernika.
W razie czego, mogę potencjalnemu kupującemu udostępnić u mnie w pracy do przetestowania,
aby wiedział co kupuje (Warszawa).
Ewentualnie, jeśli jakiś dobry człowiek i zarazem posiadacz takiego sprzętu jest w stanie pomóc i w kilku
zdaniach napisać jak skutecznie go przetestować to też byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam i zachęcam wszystkich zainteresowanych.
W razie czego, mogę potencjalnemu kupującemu udostępnić u mnie w pracy do przetestowania,
aby wiedział co kupuje (Warszawa).
Ewentualnie, jeśli jakiś dobry człowiek i zarazem posiadacz takiego sprzętu jest w stanie pomóc i w kilku
zdaniach napisać jak skutecznie go przetestować to też byłbym bardzo wdzięczny.
-
- 625...1249 postów
E tam. Szkoda bawić się w testy, bo i tak nie ma jak tego zrobić. Aby sprawdzić całość musiałbyś każde gniazdo przetestować - to nonsens. Tego nie da się w prosty sposób przetestować, tak by dać 100% gwarancji całkowitej sprawności. To ma kilkadziesiąt lat!edi_pg pisze:Witam,
Po prostu wyczyść, sprawdź czy się włącza, czy kontrolka świeci i daj do sprzedaży.
Ceny rynkowe wahają się od 100 zł (za tyle kiedyś kupił znajomy na bazarze w dość przyzwoitym stanie) do 1500 zł u sprzedawcy szukającego frajera na 40-50 letni złom. Myślę że cena zależy od stopnia zniszczenia i kompletności urządzenia.
Ja za tak wyglądający jak Twój nie dałbym więcej niż 200-250 zł - naturalnie, nie jestem zainteresowany zakupem

Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
-
- 75...99 postów
Widać brak zworek prądowych. Do sprawdzenia są konieczne. Najlepiej włóż popularną lampkę i pomierz ją zgodnie z instrukcją, którą widać na fotkach. Jeśli zrobisz fotki wnętrza i będzie czyste, i kompletne to spokojnie dostaniesz pięć stówek lub więcej.
-
- 1875...2499 postów
Kolego, wystaw tego klocka na allegro od 1PLN, opisz zgodnie z prawdą i daj szansę kupującym wyceny jego rynkowej wartości.edi_pg pisze:Witam wszystkich.
Co do ceny to możesz się zdziwić...

PS. W/g mojej opini sa DUŻO lepsze mierniki i na dodatek tańsze ale ten jest polski więc ma "sentymentalną wartość dodaną"

-
- 3125...6249 postów
Wrzuć fotografie środka. Będzie można chociaż ocenić czy jest "kompletny". Jeśli będziesz wystawiać na Allegro to prosiłbym o info
.

-
- 375...499 postów
Witam ponownie,
Zgodnie z życzeniem, dorobiłem trochę zdjęć środka miernika.
Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem, proszę o kontakt.
Tak jak pisałem na początku, miernik jest raczej sprawny, ale nie lubię nic obiecywać jeśli nie mam pewności.
Jak znajdzie się zainteresowany w Warszawie, to daję możliwość podłączenia i sprawdzenia.
Pozdrawiam
Zgodnie z życzeniem, dorobiłem trochę zdjęć środka miernika.
Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem, proszę o kontakt.
Tak jak pisałem na początku, miernik jest raczej sprawny, ale nie lubię nic obiecywać jeśli nie mam pewności.
Jak znajdzie się zainteresowany w Warszawie, to daję możliwość podłączenia i sprawdzenia.
Pozdrawiam
-
- 375...499 postów
Kolejne zdjęcia.
-
- 3125...6249 postów
Na Twoim miejscu podałbym jednak cenę. Inaczej będziesz się z tym testerem woził bez końca.
Jeśli nie chcesz tego robić "publicznie" to wyślij na prv. Mnie oferta potencjalnie interesuje i jestem z Warszawy.
Jeśli nie chcesz tego robić "publicznie" to wyślij na prv. Mnie oferta potencjalnie interesuje i jestem z Warszawy.