Oddam...

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

kogigogi

Oddam...

Post autor: kogigogi »

Oddam bezinteresownie w dobre,, rence,, :P radyjko, jest to Telefunken Andante S W, może ktoś podejmie wyzwanie i uratuje ten zabytek z twarzą ze zdjęcia (było z radyjkiem tak jak widać) , mogę wysłać na adres za zwrot kosztów wysyłki.Pozdrawiam Tomek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony ndz, 4 grudnia 2016, 17:49 przez kogigogi, łącznie zmieniany 1 raz.
TELEWIZOREK52
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Re: Oddam...

Post autor: TELEWIZOREK52 »

Radio jak radio ale zainteresowała mnie ta fotografia. Czy ma jakiś związek z tym radiem ? Pozdrawiam.
kogigogi

Tak sobie myślę źe ma związek , fotografia zatknięta była pomiędzy skale a ramke radia zsuneła się i prawie nie była widoczna, radyjko zakupiłem początkowo dla głośnika ,do restauracji innego radia.Jednak nie mam sumienia a skazać go na,, śmierć ,, mając przed oczami twarz tego młodego chłopaka w mundurze, radio było produkowane ok.1952 mundur z czasów wojny ktoś czekał , tęsknił może mama, może dziewczyna ...
TELEWIZOREK52
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: TELEWIZOREK52 »

Czyli gdzieś i dla kogoś ta fotografia może być więcej warta niż radio. Nie wiadomo skąd to radio przywędrowało. W 1952r mogła żyć jeszcze najbliższa rodzina tego żołnierza wermachtu.
kogigogi

No tak, ale kto wie być może to nie koniec tej historii...
kogigogi

Radyjko pojechało mam nadzieję że zagra jeszcze, a chłopak w mundurze został u mnie i to jeszcze prawdopodobnie nie koniec historii, być może dowiem się czegoś więcej, jak tak się stanie napiszę.