Lift małego lampiaka
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 25...49 postów
Re: Lift małego lampiaka
Nie żebym się śmiał czy coś podobnego... zwyczajnie palnąłem. A propos - kiedyś Amerykanie się śmiali z Japończyków , że tandetę robili. I owszem robili ale się bardzo szybko uczyli , tam gdzie trzeba kupowali patenty i technologię ... podobnie jak od pewnego czasu Chińczycy.
-
- 25...49 postów
Prace choć powolutku to postępują... Musiałem co nieco przetrawić ...
Choć nikt do środka zaglądać nie będzie to chcę jeszcze ładnie zrobić wokół El34Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 15...19 postów
Jaką technologią wykonuje Kolega PCB?
Są naprawdę idealne.
Są naprawdę idealne.
-
- 25...49 postów
Fotochemiczną ... samo przygotowanie kliszy i naświetlanie nie jest mi obce - mam doświadczenie już w przygotowywaniu matryc tampo. Nowością dla mnie było tylko wywoływanie i trawienie ale okazało się to nie takie trudne.
-
- 15...19 postów
Przepraszam za Offtopic, ale mam jeszcze jedno pytanie.
Korzystasz z gotowego laminatu światłoczułego czy sam napylasz lakier?
Pozdrawiam,
Maciej.
Korzystasz z gotowego laminatu światłoczułego czy sam napylasz lakier?
Pozdrawiam,
Maciej.
-
- 25...49 postów
Gotowca kupiłem, szczerze mówiąc to są moje pierwsze sztuki ... przed wytrawieniem docelowych płytek zrobiłem tylko mały test żeby określić czas naświetlania.
Aha jeśli chodzi o jakość to wpływ na to ma głównie klisza a stosuję te od tampo i drukarkę atramentową a nie laserową... i może przez niektórych zostanę posądzony o herezję ale laserowa nie ma szans z atramentówką jeśli chodzi o przygotowanie kliszy.
Aha jeśli chodzi o jakość to wpływ na to ma głównie klisza a stosuję te od tampo i drukarkę atramentową a nie laserową... i może przez niektórych zostanę posądzony o herezję ale laserowa nie ma szans z atramentówką jeśli chodzi o przygotowanie kliszy.
-
- 25...49 postów
Prace na bebechami postępują . Poniżej dotychczasowe efekty. Wyszło na to , że lift przemienił się w coś całkiem innego... Dwa kanały jednak będą :0 i to mnie cieszy. W tej chwili pracuję , oczywiście pod nadzorem kolegi painlust'a nad projektem pcb do regulacji kanałów dimme i clean.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 9375...12499 postów
Warto pomagać komuś kto chce zrobić to porządnie. Od siebie zaproponowałem koledze połączenie Kranka z Customem Marvela, a raczej Kranka na PCB Customa Marvela. Są oczywiście jakieś tam zmiany w stosunku do oryginalnego Kranka, chociażby możliwość zmiany wzmocnienia drugiego stopnia jak w Customie Marvela co da możliwości kreacji różnego brzmienia tego kanału. Ponieważ kolega blase wykonał dla mnie takie same PCB postanowiłem wykonać wreszcie prawdziwą hybrydę z tym preampem. Jak się uda to pokażę tu na forum.
-
- 25...49 postów
Akurat złożyło się , że dostałem propozycję tymczasowej pracy i właściwie teraz grzebię tylko wieczorami ... Dzisiaj zmaterializowałem płytki pod korektory. Powstały idealne klony dla obydwu kanałów. Regulacja Sweep w kanale Clean to tak dla eksperymentów bardziej...
Zdjęcie przedstawia jeszcze nie rozcięte płytki.
Zdjęcie przedstawia jeszcze nie rozcięte płytki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 25...49 postów
Koledzy czy macie może namiar na kogoś kto zrobi mi chassis?
-
- 375...499 postów
Proponuje zapoznać się z tą ofertą http://www.amptone.pl/c/130/chassis-wzm ... iaczy.html
Masz już rozplanowane rozmieszczenie potencjometrów włączników gniazd itd. ?
Masz już rozplanowane rozmieszczenie potencjometrów włączników gniazd itd. ?
-
- 25...49 postów
Tak mam wszystko rozplanowane, obudowę ze sklejki także więc wchodzi w rachubę zrobienie pod wymiar. Rozmiar zewnętrzny chassis 68,5x8,5x18cm. W dodatku u mnie potki będą w dwóch rzędach coś jak w Marshalu JVM.
Chciałem żeby to chassis wyszło profesjonalnie jak te właśnie na amptone . Jednak tam nie robią pod zamówienie. Już nawet pal licho otwory - to bym sam sobie zrobił ale chodzi o wygięcie całej puchy.
Chciałem żeby to chassis wyszło profesjonalnie jak te właśnie na amptone . Jednak tam nie robią pod zamówienie. Już nawet pal licho otwory - to bym sam sobie zrobił ale chodzi o wygięcie całej puchy.
-
- 1250...1874 posty
Przejrzyj ogłoszenia kiedyś kolega Grzejdak z Wrocławia, robił niezłe chassis w przystępnej cenie.
......
Dobra dokopałem się
viewtopic.php?t=16497
......
Dobra dokopałem się
viewtopic.php?t=16497
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
-
- 25...49 postów
Właśnie z Nim się kontaktowałem. Początkowo potwierdził i kazał wysłać projekt ale od trzech tygodni nie mam od Niego żadnego odzewu.
-
- 25...49 postów
Painlust ratuj...w sensie temat i pochwal się jak u Ciebie to wyszło.
Ja jak wiesz zamroziłem projekt...głównie ze względu braku czasu, a to ile mi go zostało nie pozwalało na walkę z problemami estetyki wzmaka i tego jak to sobie wymyśliłem.
Ja jak wiesz zamroziłem projekt...głównie ze względu braku czasu, a to ile mi go zostało nie pozwalało na walkę z problemami estetyki wzmaka i tego jak to sobie wymyśliłem.