Starsza siostra Ewa jak mnie pamięć nie myli również miała miękkie boki.stdi pisze: Boki obudowy były miękkie
Radioodbiornik Jowita 2 IC
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 3125...6249 postów
Re: Radioodbiornik Jowita 2 IC
- akordeonista
- 500...624 posty
Siostrzana Alina tak samo. Ewa dostała kiedyś nagrodę czy wyróżnienie Instytutu Wzornictwa Przemysłowego. O ile pamiętam, była przystosowana do pracy w samochodzie, podobnie jak wcześniej Krokus - miał chyba złącze wielostykowe od spodu.
Teraz do rzeczy, czyli druga strona rozkładanej instrukcji Wandy. Niezbyt elegancko wyglądają fotki druków robione z ręki w ogrodzie, ale w każdym razie są czytelne. Schemat ideowy zeskanowałem w Faxonie a potem zmniejszyłem rozdzielczość w Paint'cie. Wychodzi na to, że 2 MB to dość, wbrew temu co napisałem poprzednio
. A.
Teraz do rzeczy, czyli druga strona rozkładanej instrukcji Wandy. Niezbyt elegancko wyglądają fotki druków robione z ręki w ogrodzie, ale w każdym razie są czytelne. Schemat ideowy zeskanowałem w Faxonie a potem zmniejszyłem rozdzielczość w Paint'cie. Wychodzi na to, że 2 MB to dość, wbrew temu co napisałem poprzednio

Wszystkie szczelne złącza przeciekają a każda rura po skróceniu jest za krótka - trzecie prawo Murphy'ego.
- ^ToM^
- 625...1249 postów
akordeonista pisze: PS.TOM. Przepraszam za wścibstwo, ale czy blondynka na Twoim awatarze ma na imię Mirosława? Możesz mnie zrugać i nie odpowiadać, ale bardzo mi przypomina koleżankę sprzed lat
,stąd pytanie. W.
Serdeczne dzięki za wrzucenie fotek, w miarę dobrze to wyszło.
Co do PS: to nie jest to Mirosława. Kiedyś była to Maryla ale teraz przecież ja czyli Tomek

Pozdrawiam!
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
Masz ci los! A ja byłem przekonany, że to Irena, aktorka 

Wojtek SQ2KRZ
I jest to w zasadzie schemat Jowity 2 (ale nie Jowoit w wersji IC!!! - w nich jedynie płytka przełącznika zakresów i głowica UKF jest ta sama). Różnice to brak gniazda do przyłączeni przystawki PS742 oraz brak "podwójnego" kondesatora deemfazy - jedne na płytce w Wandzie oczywiście o sporo mniejszej pojemności a drugi styrofleksowy, z jednej strony dolutowany do wyprowadzenia m.cz. z płytki p.cz. a jego drugi koniec do przełącznika zabudowane na wtyku do przystawki PS742 (na prawej ściance pobocznej). Innych różnic brak.akordeonista pisze: Teraz do rzeczy, czyli druga strona rozkładanej instrukcji Wandy. Niezbyt elegancko wyglądają fotki druków robione z ręki w ogrodzie, ale w każdym razie są czytelne. Schemat ideowy zeskanowałem w Faxonie a potem zmniejszyłem rozdzielczość w Paint'cie. Wychodzi na to, że 2 MB to dość, wbrew temu co napisałem poprzednio. A.
Aby wyjaśnić nieco to gniazdo przystawki. Wzmacniacz m.cz rada był wzmacniaczem lewek kanału, prawy kanał był w przystawce, nie pamiętam dokładnie ale chyba dla przełączenie na gramofon wystarczyło przełączyć jeden z przycisków w radiu lub przystawce gramofon zależnie jakie gniazdko chcemy wykorzystać czy to w przystawce czy to w radiu z tym że wyjście stereo do magetofonu to było chyba w radiu - mogę się mylić - jakieś 30 lat z hakiem minęło.