Stabilizatory gazowane. Ktore są które?..

Ogłoszenia o poszukiwaniu lub kupnie elementów, urządzeń, sprzętu i literatury związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

cruk@o2.pl
5...9 postów
5...9 postów

Stabilizatory gazowane. Ktore są które?..

Post autor: cruk@o2.pl »

Witajcie, mam pytanie odnośnie jarzeniówek stabilizacyjnych.Mianowicie poszukuje takich które będą jarzyć się światłem czerwonym\pomarańczowym zbliżonym do żarników typowych lamp elektronowych wzmacniacza m.cz.

Kupiłem kilka robiąc uprzednio reserch, przeglądałem zdjęcia i wydawało mi się że znalazłem to czego chciałem, niestety się nie powiodło. Po zakupie okazało sie że zdjęcia kłamią.

Chodzi o stabilizatory z serji SG(np)4P. SG3P wyglądają już lepiej ale są raczej różowe niż czerwone, zresztą nic dziwnego sądząc po wypełnieniu. Ogólnie w serji SG nie znajduje(chyba) tego czego mi trzeba...

Potrzebne są takie na napięcia min 100V - 250Vmax i w przypadku tych o napieciu stabilizowanym zbliżonym do 100V istotne jest aby napięcie zapłonu było jak najbardziej zbliżone do napięcia pracy.

Napięcie napięciem(tylko bez przesady) ale priorytetem jest kolor i dobrze widoczne światło.
Może ktoś z was ma jakieś na zbyciu? Sprzedaż-wymiana?

Pomożecie??

pozdr
saico

Re: Stabilizatory gazowane. Ktore są które?..

Post autor: saico »

Jak śmiesz tu zaglądać!!! Zapłać za 2 lampy 6AF6G, które sobie przywłaszczyłeś. Proszę nie pomagać temu delikwentowi... sprawa jest opisana na forum Triody.
cruk@o2.pl
5...9 postów
5...9 postów

Zniesławienie, pomówienie, obmówienie, oszczerstwo – występek polegający na pomówieniu innej osoby, grupy osób, instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności.

Kodeks karny z 1997[edytuj]
Zagrożony karą grzywny albo karą ograniczenia wolności na podstawie art. 212 § 1 Kodeksu karnego. Sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do roku jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212 § 2 k.k.).

W razie skazania za zniesławienie sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego (art. 212 § 3 k.k.).

Do administratora:
Żądam natychmiastowego usunięcia postu przedmówcy.
saico

Od kiedy jesteś taki "prawowity" złodzieju? A ja żądam usunięcia tego użytkownika na zawsze z forum Triody.
Awatar użytkownika
^ToM^
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: ^ToM^ »

Chłopy pogódźcie się. cruk@o2.pl zwraca lampy, saico podziękuję i po sprawie :)

Pozdrawiam!
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Przyłączam się do sugestii abyście się dogadali. Nie chcę na razie usuwać postów, bo co bym nie zrobił to jedna ze stron uzna, że jestem stronniczy. Niezależnie od tego proponuję nieco łagodniejszą formę wyrażania wzajemnych pretensji.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
saico

Zapoznajcie się z tym wątkiem i sami oceńcie, kto tu nikczemnie pogrywa z moją uczciwością... jest tam też wpis winowajcy viewtopic.php?f=9&t=31379
Lisor
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Lisor »

... tak czy siak osoba kupująca towar po jego otrzymaniu powinna za niego zapłacić. I to wszystko, bo to normalne zachowanie człowieka normalnego - uczciwego.

Jeśli cruku z o2.pl otrzymałeś lampy to zapłać za nie. To chyba oczywiste.
Ciągle początkujący od kilkunastu lat.
cruk@o2.pl
5...9 postów
5...9 postów

Zgodnie z regulaminem tutejszego forum proszę moderatorów bezstronnych o usunięcie postów z wątku które w żaden sposób nie nawiązują do tematu.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Nie włączałem się bezpośrednio do dyskusji, ale "zalew" listów PW zmusza mnie do tego :( .
Proszę o udzielenie prostej odpowiedzi na zadawane w cytowanym w jednej w wypowiedzi wątku pytanie - zapłaciłeś za te lampy, czy też nie. Jeśli tak to zamknę ten wątek i przedtem wykropkuję nieuprzejme wypowiedzi. Jeśli nie to po raz kolejny apeluję abyście się dogadali. Widzę, że jesteś bardzo biegły w paragrafach - potwierdź to udowadniając, że jesteś "czysty" w tym sporze.
cruk@o2.pl pisze: Do administratora:
Żądam natychmiastowego usunięcia postu przedmówcy.
Przy okazji informuję, że można mnie o coś uprzejmie poprosić. "Żądać", abym coś zrobił to mogą Użytkownicy za znacznie większym stażem na Forum.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Awatar użytkownika
^ToM^
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: ^ToM^ »

gsmok pisze: Przy okazji informuję, że można mnie o coś uprzejmie poprosić. "Żądać", abym coś zrobił to mogą Użytkownicy za znacznie większym stażem na Forum.
Widzisz gsmoku, teraz to dziecka rozumują, że można coś kupić za darmo, że za coś otrzymanego nie trzeba płacić, mimo iż ustalono że zawarto umowę kupna-sprzedaży, że mogą żądać wszystkiego i od wszystkich.
Co za czasy. Nie zwalałbym tego na bezstresowe wychowanie, ale za po prostu brak wychowania a przede wszystkim za braki w rozumowaniu. Smutne to i straszne zarazem, że rodzice nie wpajali od małego, że trzeba być uczciwym wobec innych. Skąd później taki człek ma o tym wiedzieć, że robić się tak nie godzi :) Myślą sobie, że życie polega na wiecznym ****(edit admin) jednych przez innych, a 100 zł to nie jest żaden problem i po co dla 100 zł taką aferę robić :)
Eh..
Pozdrawiam!
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
Awatar użytkownika
Locutus
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: Locutus »

saico pisze:Zapoznajcie się z tym wątkiem i sami oceńcie, kto tu nikczemnie pogrywa z moją uczciwością... jest tam też wpis winowajcy viewtopic.php?f=9&t=31379
Kol saico - zglosiłeś sprawe na policję ?
Takich pajaców trzeba TĘPIĆ :!: :!: :!: :!:
saico

Dałem mu szansę na poprawę, ale z tego co on tu wypisuje na forum, to widzę, że nie było warto. Te wpisy poszerzą materiał dowodowy, zbiorę wszystko, wydrukuję i dodatkowo nagram na CD, poświęcę czas i jednak udam się na Policję.
daris

Post autor: daris »

Poczekaj na allegro. Policja raczej nic nie zrobi - mała kwota. Próbuj.
Awatar użytkownika
Locutus
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: Locutus »

daris pisze:Poczekaj na allegro. Policja raczej nic nie zrobi - mała kwota. Próbuj.
Allegro można spokojnie 'olać' - prowizję dostali więc mają to w głebokim poważaniu....
Jeszcze gdyby sytuacja dotyczyła konta z dużą liczbą komentarzy na których mogłoby zależeć właścicielowi.
W mojej ocenie, sprawa ma znamiona wyłudzenia - ścigane z urzedu (nie ma progu kwoty) więc nie wiem dlaczego Kol. saico jeszcze się waha....
Chwasty się wyrywa....