PHILIPS A43U - skąd wziąć zdjęcia??
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 500...624 posty
PHILIPS A43U - skąd wziąć zdjęcia??
Heyka. Coś ostatnio mam dużo młodzieżowych problemów - no cóż...
Tym razem poszukuję zdjęć wskazanego w tytule odbiornika (tzw. super junior) - najbardziej zadowoliłby mnie widok wnętrza od góry i z boku (od strony końcówki mocy - dławik mnie interesuje) oraz przodu (konkretnie skali - sama skala jest szklana - tylko nie wiem jak to się mocowało -bo w egzemplarzu, który posiadam szklana skala została przymocowana do takiej oryginalnej konstrukcji (podlepionej złotkiem na papierze - wygląda na oryginał) - i co dalej??? wskazówka była na wierzchu??? Nie przykryta żadną szybką (skoro szklana skala była przymocowana do owej konstrukcji ...
Jakby ktoś z Was miał w miarę dokładne zdjęcia, to poprosiłbym - w internecie nic nie znalazłem (parę kiepskich zdjęć, schemat i inne pierdoły - dziwne natomiast, że dokładnych zdjęć właśnie tego radia znależć nie mogę....
Pozdroofki
Tym razem poszukuję zdjęć wskazanego w tytule odbiornika (tzw. super junior) - najbardziej zadowoliłby mnie widok wnętrza od góry i z boku (od strony końcówki mocy - dławik mnie interesuje) oraz przodu (konkretnie skali - sama skala jest szklana - tylko nie wiem jak to się mocowało -bo w egzemplarzu, który posiadam szklana skala została przymocowana do takiej oryginalnej konstrukcji (podlepionej złotkiem na papierze - wygląda na oryginał) - i co dalej??? wskazówka była na wierzchu??? Nie przykryta żadną szybką (skoro szklana skala była przymocowana do owej konstrukcji ...
Jakby ktoś z Was miał w miarę dokładne zdjęcia, to poprosiłbym - w internecie nic nie znalazłem (parę kiepskich zdjęć, schemat i inne pierdoły - dziwne natomiast, że dokładnych zdjęć właśnie tego radia znależć nie mogę....
Pozdroofki
IdeL
Witam!
Tu jest, tylko trzeba sie zarejestrowac.
http://www.radiomuseum.org/dsp_modell.cfm?model_id=7209
-
- moderator
Re: PHILIPS A43U - skąd wziąć zdjęcia??
Sporo fotek Philipsów jest tu: http://www.datastress.com/~mario/radio/philipsindex.php, twojego akurat nie ma, ale może występowac pod innym oznaczeniem (bo np. D53A to to samo co 850A)IdeL pisze: Tym razem poszukuję zdjęć wskazanego w tytule odbiornika (tzw. super junior) - najbardziej zadowoliłby mnie widok wnętrza od góry i z boku (od strony końcówki mocy - dławik mnie interesuje) oraz przodu (konkretnie skali - sama skala jest szklana - tylko nie wiem jak to się mocowało -bo w egzemplarzu, który posiadam szklana skala została przymocowana do takiej oryginalnej konstrukcji (podlepionej złotkiem na papierze - wygląda na oryginał) - i co dalej??? wskazówka była na wierzchu??? Nie przykryta żadną szybką (skoro szklana skala była przymocowana do owej konstrukcji ...
-
- 500...624 posty
Wiem, ze marudny jestem - obie znam - na pierwszej nie wiem jak sie zarejestrowac - czytm to i czytam - i nic nie widze
A na tej drugiej jest tylko zdjecie "an face"
Liczylem, ze ktos z Was ma takie ustrojstwo - w koncu to bylo straszliwie popularne radio ...
Sam na allegro widzialem, ze w zeszlym roku sprzeadano co najmniej trzy sztuki ....
Dzieki za chec pomocy i pozdrawiam

A na tej drugiej jest tylko zdjecie "an face"
Liczylem, ze ktos z Was ma takie ustrojstwo - w koncu to bylo straszliwie popularne radio ...
Sam na allegro widzialem, ze w zeszlym roku sprzeadano co najmniej trzy sztuki ....
Dzieki za chec pomocy i pozdrawiam
IdeL
Witam

może Kolega pomoże?macska pisze:Witam!
W czym?geguś pisze: może Kolega pomoże?
Zarejestrowac sie moze kazdy, tyle ze taka rejestracja ne jest w tym przypadku darmowa, kosztuje 25 USD.
Autor strony ma do tego prawo, tym bardziej, ze pieniazde nie ida na konto prywatne, tylko na :
Foundation Radiomuseum Luzern, Rueggiswilrain 5, CH-6045 Meggen (Switzerland).
-
- 100...124 posty
PHILIPS A43...
Chyba chodzi o podobne radyjko jakie posiadam. Mój Philips ma symbol A43UD i jest wyk. na lampach ECH3, ECF1, CBL1 i prostownicza CY2 (oczywiście wersja tzw. uniwesalna -bez trafa sieciowego), zasilanie 220V. Z internetu wydrukowałem sporo schematów i rysunków konstrukcyjnych wersji A43... Nistety nie zapisałem adresu strony
Co do skali, to mój ma wskazówkę na zewnątrz szybki (dziwne). Kiedyś w trakcie uruchamiania ( pracowała już część m.cz.) "padła" mi lampa CBL1 (zwarcie katoda-żarzenie). Czasami lampy tej serii pojawiają się na Allegro (na Ebaya mnie nie stać, problemy z przekazem, koszty przesyłki itp.)
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 500...624 posty
Re: PHILIPS A43...
Polecam Ci e-baya - zwłaszcza licytując nie z Niemcami - rozliczenia w dolarach są bardzo korzystne - ostatnio wylicytowalem dwa NOS-y CY-2 - generalnie osiemnascie zlotych za sztuke (dolar idzie w dol) - jak nie masz konta to moge Ci policytowac.s-waldek pisze:Chyba chodzi o podobne radyjko jakie posiadam. Mój Philips ma symbol A43UD i jest wyk. na lampach ECH3, ECF1, CBL1 i prostownicza CY2 (oczywiście wersja tzw. uniwesalna -bez trafa sieciowego), zasilanie 220V. Z internetu wydrukowałem sporo schematów i rysunków konstrukcyjnych wersji A43... Nistety nie zapisałem adresu stronyCo do skali, to mój ma wskazówkę na zewnątrz szybki (dziwne). Kiedyś w trakcie uruchamiania ( pracowała już część m.cz.) "padła" mi lampa CBL1 (zwarcie katoda-żarzenie). Czasami lampy tej serii pojawiają się na Allegro (na Ebaya mnie nie stać, problemy z przekazem, koszty przesyłki itp.)
Pozdrawiam.
To dokladnie podobny odbiornik - A43UB - mutacja A43U - możesz zrobić mi zdjęcie prawej strony (wnętrza) - tam gdzie jest dławik filtru zasilania??? Bylbym wdzieczny..
Pozdroofki
IdeL
-
- 100...124 posty
PHILIPS A43...
Na razie nie dysponuję innymi zdięciami. Wszystkie moje fotki są z pożyczonego aparatu. Nie wiem na ile to możliwe, ale chętnie zkorzystałbym z twojej uprzejmości. Chodzi o CBL1. Na razie obywam się tylko fotkami
. Jak będę dysponował "cyfrówką" chętnie dodam inne zdięcia.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 500...624 posty
Re: PHILIPS A43...
Jakbys predzej zadal temat to odsprzedalbym Ci swoja CBL-1. Ale teraz to juz niestety nieaktualne od czasu jak dorwalem A43U. Ale sprobuje Ci znalezc taka lampe - dosc czesto to pojawia sie na e-bayu. Nie wiem tylko do jakiej kwoty Ci to licytowac??? Ja sadze, ze do 10EUR to sie jeszcze oplaca - zazwyczaj trzeba doliczyc jakies 4-6EUR w ramach kosztow przesylki. Choc zalezy od kogo - tak jak pisalem od Norwega wylicytowalem podwojne diody prostownicze (NOSy) za smieszna cene ...s-waldek pisze: Chodzi o CBL1.
Cene, ktora podalem moga osiagnac NOSy- sprawne lampy uzywane tego typu chodza po 2-3EUR (i to maksymalnie) - Choc ostatnio poszedl NOS CBL1 za 4,5 EUR

No zalezy jak sie trafi ....
Pozdroofki
PS. Jak cos sie pojawi to oczywiscie dam Ci znac (co i za ile)
IdeL
-
- 100...124 posty
Do IdeL-a w sprawie CBL1.
Gdyby się trafiła używana i w miarę pewna, to jestem chętny. Wysyłając fotki mojego Philipsa A43... wcale nie pamiętałem, że wymieniliśmy już kilka drobiazgów.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- 500...624 posty
Re: Do IdeL-a w sprawie CBL1.
To bez znaczenia - trzeba sobie pomagać, no nie???s-waldek pisze:... wcale nie pamiętałem, że wymieniliśmy już kilka drobiazgów.
Pozdrawiam.

Pozdroofki
IdeL
-
- 500...624 posty
Witam
Też nabyłem takie radio w dość kiepskim stanie i bez lamp, których poszukuję jakby ktoś miał komplet to chętnie bym odkupił. Tutaj jest kilka informacji i serwisówka:
http://www.vintageradio.nl/radio's/phil ... engels.htm
jeśli ktoś by był jeszcze zainteresowany.
Też nabyłem takie radio w dość kiepskim stanie i bez lamp, których poszukuję jakby ktoś miał komplet to chętnie bym odkupił. Tutaj jest kilka informacji i serwisówka:
http://www.vintageradio.nl/radio's/phil ... engels.htm
jeśli ktoś by był jeszcze zainteresowany.
-
- 2500...3124 posty
Są dostepne 2szt CBL1 Philips miniwatt NOS 40zł. szt
-
- 3125...6249 postów
Mozna dac zamiennie CBL6,tylko wtedy trzeba zrzucic nadmiar Us2 do 100V,bo ta lampa tak ma i praktycznie tylko tym sie rozni od CBL1,a bywa na Al.
Jak sa dwie lampy alternatywnie podobne na 90% na aukcjach,to jest wieksza szansa. dppasc niedrogo.
Przy okazji ja poluje na niezdemolowana skrzynke do czegos bardzo podobnego mechanicznie
francuskiego z taka wlasnie pozioma gorna skala.
Jak sa dwie lampy alternatywnie podobne na 90% na aukcjach,to jest wieksza szansa. dppasc niedrogo.
Przy okazji ja poluje na niezdemolowana skrzynke do czegos bardzo podobnego mechanicznie
francuskiego z taka wlasnie pozioma gorna skala.