Witam.
Czy ktoś może napisać mi parę zdań o tym sprzęciku?
Szpulowiec.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Szpulowiec.
Producent JVC Japan.Nivico to była podległa spółka wytwarzajaca cześć produktów Audio dla koncernu.
Lata chyba 1964-67.Magnetofon mono zapewne także bateryjny.jakość dźwięku bardzo średnia ale miła zabawka z dawnych lat.Jak ma 2 predkości to zapewne 4,75 i 9.5 cm /sec.Czas odtwarzania to góra 15 minut bo b.małe szpulki.
Pozdrawiam Tomasz
Lata chyba 1964-67.Magnetofon mono zapewne także bateryjny.jakość dźwięku bardzo średnia ale miła zabawka z dawnych lat.Jak ma 2 predkości to zapewne 4,75 i 9.5 cm /sec.Czas odtwarzania to góra 15 minut bo b.małe szpulki.
Pozdrawiam Tomasz
Dziękuję p. Tomaszu za garść informacji n/t sprzętu. Ma w schowku nawet mikrofon.
Można powiedzieć, że sprzęt dla reportera
Pozdrawiam
Mariusz
Można powiedzieć, że sprzęt dla reportera

Pozdrawiam
Mariusz
- Lecho
- 375...499 postów
ładny...a jakie szpule, max. Φ100mm ? to na 9.52 cm/s pół godziny zapisu zgaduję o ile paśma DP 25μm, tak to aparacik reportera, chyba półślad, bywały takie, miałem Uher report i Tesla uran
lubię szum starej płyty
Nie sadzę aby dla reportera profesjonalnego.Pamietam takie wynalazki z około 1954-lub 67 roku z komisu w Warszawie.Dość modne wtedy były a kosztowały 6-8 tys ( cena komisowa).Za te pieniądze kupowało sie w tych czasach TV black&white a były DROGIE!
Pozdrawiam Tomasz.
PS Reporterskie to były Uhery i Nagra do dziś nie do pobicia!
Mam w kolekcji reporterski kaseciak Philipsa i ten zapewnia doskonałą jakość dźwięku i to stereo.Ale to już inna generacja i bajka!
Pozdrawiam Tomasz.
PS Reporterskie to były Uhery i Nagra do dziś nie do pobicia!
Mam w kolekcji reporterski kaseciak Philipsa i ten zapewnia doskonałą jakość dźwięku i to stereo.Ale to już inna generacja i bajka!
- Lecho
- 375...499 postów
Ani koncern Sony nie pozostał w tyle...szpulak na baterie model reporterski TC-510-2 a to inny kaliber.
https://www.google.cz/search?q=sony+TC+ ... 96&bih=622
https://www.google.cz/search?q=sony+TC+ ... 96&bih=622
lubię szum starej płyty