Witam
kupię 4-8 sztuk 6n2p-ew NOS (nie interesują mnie używki ani zwykłe)
oczywiście za rozsądną cenę
ewentualnie mogę oddać jakieś dobra elektroniczne, m. in. końcówkę mocy gitarową z trafem (75W) albo humbackery z epiphona LP, jakieś trafa do lampiaków, głośnik gitarowy (10 cali do jakiejś popierdółki), telefon Nokia E51 w fajnym stanie (bez locka i brandowego softu)... no można wybierać
Pozdrawiam, Krzysiek
in gain we trust
kupię: EM34 NOS, wtyczkę sieciową Graetz Radio brązową
Ma kolega rację, forumowi koledzy znają wartość lamp, i sprzedają je po tyle ile są warte, to że ktoś sprzedał taniej prawdopodobnie wynikało tylko z jego niewiedzy . A tak na marginesie chciałbym czasami być kolegi wnukiem
Poszukuję lamp nadawczo generacyjnych serii T-0x, TBx/xxx, Q-0x, QBx/xxx
Poszukuję 811A/G811, OT400, 833A, OT100, 6146, QE05/40
Pozdrawiam Andrzej
Niezwykle rzadko spotkałem się z sytuacją, gdy sprzedający nie znał wartości RZECZYWISTEJ lamp, częściej jest tak, że początkujący sprzedawca wystawia lampy z ceną bardzo wysoką a potem, po kilku aukcjach, urealnia ceny. Ja często kupuję naprawdę tanio ale wtedy, gdy kupuję wszystkie posiadane przez sprzedawcę lampy a jednorazowy zakup np. 20-100 lamp lub więcej (ostatnio 78 sztuk) jednego typu nie należy do rzadkości. U pewnego sprzedawcy cena 11zł za parę 6N2P-EW na Allegro była do niedawna dość długo popularna choć np. dla mnie zbyt wysoka (kupowałem znacznie taniej) za to wytykanie przez kolegę haterkmp (do tego na forum, można przecież plotkować na pw) propozycji sprzedaży po zbyt wysokich(?) cenach uważam za co najmniej nieeleganckie. Pozdrawiam.
Właśnie sprzedawca jest doświadczony, handluje lampami od kilku lat. Co najmniej nieeleganckie właśnie jest to kolego cirrostrato, że "po koleżeńsku" niektórzy forumowicze składają takie oferty. Jestem zdania, że forum jest po to, żebyśmy sobie nawzajem nie robili pod górkę tylko pomagali. Niestety coraz więcej użytkowników jest odmiennego zdania co mnie bardzo smuci...
Tym samym temat uważam za zamknięty.
in gain we trust
kupię: EM34 NOS, wtyczkę sieciową Graetz Radio brązową
Po prostu przekonałeś się, że na forum ,,lampowym'' nie zawsze jest taniej (my też mamy oferty z ,,zewnątrz'' od przypadkowych sprzedawców z wysokimi cenami, po prostu sadzą, że ,,lampowcy'' kupią drożej), kupiłeś gdzie indziej taniej, ciesz się z tego, koledzy pozostaną przy swoich cenach, też uważam temat za zamknięty. Pozdrawiam.