Internet to prawdziwa skarbnica lampowej wiedzy. Znalazłeś ciekawą stronę tematyczną? Tutaj możesz przekazać innym informację o jej adresie i zawartości.
Bardzo dobry i godny polecenia serwis tematyczny . Szkoda, że serwer jest taki wolny . Na skanach czasopism występują niekiedy czarne zaciemnienia zasłaniające tekst (np. w numerze 1/1938) - czy to tylko przypadłość, która występuje w mojej przeglądarce? (korzystam z Chrome)
Numer 1/1938 pobrało mi ze średnią prędkością 3,3 MB/s.
gsmok pisze:
Na skanach czasopism występują niekiedy czarne zaciemnienia zasłaniające tekst (np. w numerze 1/1938) - czy to tylko przypadłość, która występuje w mojej przeglądarce? (korzystam z Chrome)
Document Viewer 1.10.2 na Linuksie wyświetla prawidłowo.
Jednak jest kłopot. Np. numer 1/39 - od str. 33 występują zaciemniające druk prostokąty szare, częściowo przezroczyste, lub całkowicie czarne.
Dotyczy to zarówno pluginu w Firefoksie (firefox 45.0+build2-0ubuntu0.15.10.1), jak i "Przeglądarki dokumentów" (Evince) oraz muPDF. Brys, sprawdź proszę ten numer na swojej maszynie.
fugasi pisze:Jednak jest kłopot. Np. numer 1/39 - od str. 33 występują zaciemniające druk prostokąty szare, częściowo przezroczyste, lub całkowicie czarne.
Dotyczy to zarówno pluginu w Firefoksie (firefox 45.0+build2-0ubuntu0.15.10.1), jak i "Przeglądarki dokumentów" (Evince) oraz muPDF. Brys, sprawdź proszę ten numer na swojej maszynie.
Potwierdzam - w tym pliku są jakieś uszkodzenia. GIMP też sobie nie radzi.