Polski Philips 638A
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Polski Philips 638A
Szanowni Koledzy,
Czy któryś z Was posiada polskiego Philipsa 638A ? Jeśli tak, to bardzo prosiłbym o jego zdjęcia. Szczególnie zależy mi na zdjęciu skali radiowej, tylnej ściance, tkaninie głośnikowej i ogólnego widoku chassis. Z góry dziękuję za pomoc.
Czy któryś z Was posiada polskiego Philipsa 638A ? Jeśli tak, to bardzo prosiłbym o jego zdjęcia. Szczególnie zależy mi na zdjęciu skali radiowej, tylnej ściance, tkaninie głośnikowej i ogólnego widoku chassis. Z góry dziękuję za pomoc.
Kubakr
Re: Polski Philips 638A
Nie wiem czy wogóle takie były? wiem że philips takie w ofercie na polski rynek miał ale czy były one produkowane ?
Mam Philipsa 638A z polskiej dystrybucji ale nic oprócz tylnej ścianki o tym nie świadczy .
Parę fotek
Mam Philipsa 638A z polskiej dystrybucji ale nic oprócz tylnej ścianki o tym nie świadczy .
Parę fotek
Ostatnio zmieniony wt, 29 grudnia 2015, 22:46 przez Adar0, łącznie zmieniany 1 raz.
- zagore1
- 2500...3124 posty
Jest teraz philips 638A na allegro i chyba taki sam - czeski dedykowany na rynek Polski..
Wołyń 1943. Pamiętamy!
Bardzo dziękuję. A mógłbym prosić jeszcze o zdjęcie radioodbiornika od frontu?
Kubakr
Obawiam się, że ta ścianka także o niczym nie przesądza - wygląda mi na dorabianą (vide dopasowanie otworów, dopasowanie całej ścianki do wyfrezowań obudowy, napisy), poza tym ten model miał ściankę z preszpanu, nie ze sklejki, a tabliczkę o takiej treści widziałem tylko w modelu 33. Myślę, że gdyby model był desygnowany dla Polski, to przynajmniej skala byłaby z polskimi nazwami nadajników, gdyby był produkowany w Polsce, to może miałby oznaczenie w numerze - np. A13Adar0 pisze:Mam Philipsa 638A z polskiej dystrybucji ale nic oprócz tylnej ścianki o tym nie świadczy
Spiga
A kto by miał i po co tą ściankę dorabiac? Myślę że ścianka jest orginalna i potwierdza to właśnie ten egzemplarz z allegro...Ścianka jest identyczna jak w moim egzemplarzu nawet dziury po nitach są w podobbym miejscu i ilości .Jestem przekonany że to orginał.
- zagore1
- 2500...3124 posty
Wg mnie ścianka jest jak najbardziej oryginalna i najprawdopodobniej wyprodukowana w Polsce. Tak wygląda ta z Allegro.Adar0 pisze:A kto by miał i po co tą ściankę dorabiac? Myślę że ścianka jest orginalna i potwierdza to właśnie ten egzemplarz z allegro...Ścianka jest identyczna jak w moim egzemplarzu nawet dziury po nitach są w podobbym miejscu i ilości .Jestem przekonany że to orginał.
Wołyń 1943. Pamiętamy!
Coś w tym, cholera, jest
Macie Panowie rację, a ja chyba pochopnie chciałem odnarodowić model - odszczekuję!!

Macie Panowie rację, a ja chyba pochopnie chciałem odnarodowić model - odszczekuję!!
Spiga